Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Koop geen Apple Vision Pro: twee betere modellen in aankomst

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro

Hoewel de Apple Vision Pro pas begin 2024 uitkomt, werkt Apple nu al aan twee andere modellen van de bril die het wachten waard zijn. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Twee modellen Apple Vision

De Apple Vision Pro is een bijzonder stukje techniek: razendscherpe displays, de krachtige M2-chip, geavanceerde camera’s, bediening via je handen en ogen … het is alsof een stukje toekomst naar het heden komt. Helaas zie je dat ook aan de prijs: 3499 dollar. En dat is voor de meesten toch echt een brug te ver.

Gelukkig werkt Apple al aan twee nieuwe modellen van de bril, waarvan één een stuk toegankelijker geprijsd is dan het huidige model. Deze gaat waarschijnlijk ‘Apple Vision’ heten, en krijgt een prijs die in de buurt komt van $ 1500 tot $ 2000. Daarnaast wordt er gewerkt aan een Apple Vision Pro 2. En sommige grote verbeteringen komen direct naar beide modellen!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit is er nieuw

Apple wil namelijk beide brillen een stuk lichter maken, aldus Apple-analist Mark Gurman. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van andere materialen. Nu vind je nog veel aluminium en glas op de bril, maar daar zouden wat plastic onderdelen voor in de plaats kunnen komen.

Apple Vision Pro vs. Meta Quest
De Meta Quest is met zijn plastic behuizing een stuk lichter dan de Apple Vision Pro.

Ook wil Apple de brillen iets kleiner maken, en zo ontwerpen dat brillendragers er gemakkelijker mee overweg kunnen. Nu moeten mensen met een bril nog speciale Zeiss-lenzen kopen die in de Vision Pro klikken – dat zou door een aangepaste hoofdband niet meer nodig zijn.

Nog even geduld

Beide modellen van de Apple Vision worden niet eerder dan 2025 verwacht, dus je hebt nog wat geduld nodig voordat je voor minder dan $ 3499 in visionOS kunt duiken. Tot die tijd houden we je uiteraard op de hoogte van al het nieuws rondom Apple Vision Pro via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors