Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Opvallend: Apple Vision Pro heeft verborgen Lightning-aansluiting

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro Lightning

Apple is Lightning aan het uitfaseren, maar toch zit de aansluiting nog gewoon op de Apple Vision Pro. Maar wel op een verborgen plek – en net even anders dan je verwacht.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro details

De Apple Vision Pro komt pas deze vrijdag uit in de VS, maar sommige reviewers en een paar mensen met iets te snelle postbodes hebben de headset al in handen. Daardoor komen er steeds meer details over de bril naar buiten die Apple nog niet zelf had gedeeld.

Goedkopere Apple Vision Pro bewijs

Eén van die details is nogal opvallend. Reviewer Ray Wong laat met een foto op X zien dat de externe accu van de Vision Pro losgemaakt kan worden van de oplaadkabel met een simkaart-tooltje. En de kabel die eruit komt heeft een connector die ons wel érg bekend voorkomt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Lightning op de Apple Vision Pro

De connector aan de accuzijde is namelijk een oude vertrouwde Lightning-aansluiting – althans, hij lijkt er sterk op. Hij heeft exact dezelfde structuur, met vlakke pinnetjes aan de buitenzijde van de connector en afgeronde hoekjes. Maar hij is een stuk breder: in plaats van 8 pinnetjes heeft hij er 12. Wat elk pinnetje doet is nog onbekend – ongetwijfeld wordt dat ergens in de komende dagen door een enthousiasteling uitgezocht.

Dat Apple speciaal voor de Vision Pro een aangepaste Lightning-aansluiting heeft gemaakt, is opvallend. Er is een kans dat Apple de connector eerst op de iPhone wilde introduceren als Lightning 2, totdat wetten van de EU dat tegenhielden – maar dat zullen we nooit te weten komen.

Apple Vision Pro release

De Apple Vision Pro ligt vanaf morgen, vrijdag 2 februari, in de winkels. Eerst is hij alleen in de VS te koop, later in het jaar volgen ook andere landen. Ongetwijfeld zullen er na de release nog veel meer details over de headset naar buiten komen, en via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!