Terug naar Verklapt de Apple Vision Pro deze iPhone 15 Pro-feature?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verklapt de Apple Vision Pro deze iPhone 15 Pro-feature?

Door Koen van Ekeren9 juni 2023 10:132 min. leestijd0

Apple verbaasde deze week met de waanzinnige Apple Vision Pro, de eerste VR-headset van het bedrijf. Het apparaat loopt over van de technische snufjes en één daarvan zien we wel naar de iPhone 15 Pro komen.

iPhone 15 Prom Max camreafunctie

iPhone 15 Pro-feature

De Apple Vision Pro is om meerdere redenen speciaal. Het is bijvoorbeeld de eerste 3D-camera van Apple, waarmee je ‘magische ruimtelijke foto’s en ruimtelijke video’s in 3D vastlegt’. Bekijk je deze gemaakte beelden, dan zie je dus diepte. Dit geeft een heel andere ervaring dan de ‘platte’ foto’s en video’s die we nu kennen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Volgens Apple leg je met de Apple Vision Pro ‘gekoesterde momenten als nooit tevoren vast’. Maar de headset is niet het apparaat dat je meeneemt naar het strand, park of een citytrip. Bovendien komt de headset pas begin 2024 op de markt (in Nederland nog later), en dat is het fijn als er al wat herinneringen beschikbaar zijn.

Met de verbeterde LiDAR-scanner die volgens geruchten naar de iPhone 15 Pro komt, heeft de nieuwe iPhone misschien de techniek aan boord om 3D-foto’s en video’s te maken. In dat geval voegt Apple bij de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hoogstwaarschijnlijk een schakelaar toe om ruimtelijke foto’s en video’s vast te leggen.

De 3D-content kan alleen worden bekeken met behulp van een Apple Vision Pro, of eventueel een andere headset. Elk oog moet immers zijn eigen beeld te zien krijgen. De Apple Vision Pro heeft twee 4K micro-oledschermen, één voor elk oog. De headset heeft een resolutie van 23 miljoen pixels.

Panorama

Bij de Apple Vision Pro is er overigens nog een manier om foto’s op een bijzondere wijze te bekijken. Panoramafoto’s (ook die van je iPhone) wikkelen zich om je heen, waardoor je volgens Apple ‘het gevoel hebt dat je precies staat waar je ze hebt gemaakt’.

Hopelijk is dit voor Apple een aanleiding om de panoramafunctie te herzien, die al jaren hetzelfde werkt en nogal veel precisie vergt. Overigens zijn er al meerdere functies waarvan we dankzij geruchten zo goed als zeker weten dat ze naar de iPhone 15 komen. Meer hierover lees je in ons artikel over de iPhone 15 camera.

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone 15-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar