Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Vision Pro onderweg naar Apple Stores: release nadert

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro Apple Store

De release van de Apple Vision Pro nadert, want naar verluidt bereiden de Apple Stores zich op dit moment voor op de verkoop het product. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro naar Apple Stores

Apple Stores maken zich klaar voor de release van de Apple Vision Pro, zo schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Mark Gurman. Volgens hem hebben Apple’s magazijnen in de Verenigde Staten inmiddels kleine voorraden van de Vision Pro ontvangen. Die zullen uiteindelijk in de Apple Stores belanden, maar de magazijnvoorraad is een teken dat dit snel gaat gebeuren.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bovendien verwacht Gurman deze week nog een ‘Vision Pro-gerelateerde’ aankondiging. Waarschijnlijk bedoelt hij een release datum, want volgens geruchten ligt het product deze maand (of begin februari) al in de winkels. Alle medewerkers van Apple Stores in de Verenigde Staten hebben namelijk een drie uur durende meeting op 21 januari. Het lijkt erop dat ze dan worden getraind voor de verkoop van de headset, en de daaropvolgende dagen zullen de winkels zelfs nieuwe rekken, schappen en andere opbergruimtes ontvangen. Een release datum kan daarom elk moment worden aangekondigd, en onthult Apple ‘m deze week nog, dan kunnen ze zelfs de spotlight van de CES (Consumer Electronics Show) stelen.

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset van Apple. Hij combineert de krachten van AR (Artificial Reality) met VR (Virtual Reality): met AR zie je de werkelijkheid met een virtuele laag eroverheen, met VR wordt je ondergedompeld in een compleet virtuele wereld. Apple betreedt hiermee de markt van een nieuwe productcategorie – en dat voor de eerste keer sinds de release van de Apple Watch.

De headset werd in juni vorig jaar al aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Sindsdien doet Apple al erg geheimzinnig over de release: het bedrijf heeft vooralsnog geen release datum onthuld, alleen dat de Vision Pro ‘begin 2024’ in de Verenigde Staten in de winkels ligt. Inmiddels lijkt het er dus op dat het deze maand al zover is, al blijft het gissen wanneer het product in Nederland lanceert.