Terug naar ‘Apple TV+ breidt aanbod uit met oudere films en series’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple TV+ breidt aanbod uit met oudere films en series’

Door Koen van Ekeren20 mei 2020 09:552 min. leestijd1

Eind vorig jaar was Apple TV+ het antwoord van Apple op Netflix. Een groot voordeel van de streamingdienst is dat er alleen maar exclusieve series, films en documentaire te vinden zijn. Maar dat maakt ook dat het aanbod karig is. Om beter te kunnen concurreren met Netflix, Hulu en Disney+, wil Apple nu ook oudere films en series naar Apple TV+ halen.

Apple TV+ oude series

Apple TV+: oude series en films

Dit meldt Bloomberg. Volgens het persbureau zijn leidinggevenden van Apple TV+ afgereisd naar Hollywood, waar ze hebben onderhandeld over oudere series en films voor TV+. Hierbij zouden verschillende licenties zijn gekocht.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple wil de focus wel houden op originele content en deals met grote productiehuizen zijn er nog niet geweest. Toch lijkt Apple te beseffen dat een succesvolle streamingdienst een mix heeft van oude en nieuwe producties.

Kwaliteit

Tot nu toe verkoos Apple kwaliteit boven kwantiteit. De kwaliteit is er zeker; Apple trok voor zijn videodienst een blik aan supersterren open en maakte alleen originele producties. Maar deze strategie heeft er ook voor gezorgd dat er slechts 26 series en films beschikbaar zijn, tegenover duizenden bij Netflix.

In februari hadden ongeveer 10 miljoen mensen zich aangemeld voor TV+, maar slechts de helft van dat aantal gebruikte de dienst nog actief, vertellen bronnen aan Bloomberg. Apple lijkt zich bewust te zijn dat een groter aanbod nodig is om te zorgen dat mensen een maandelijks bedrag blijven betalen.

Opvallende switch

Dat Apple van strategie verandert is opvallend, want in februari wilde Tim Cook nog niets weten van het inkopen van oude producties . ‘Gerecyclede content is niet waar Apple TV+ over gaat’, zei hij tijdens de aandeelhoudersvergadering. ‘Apple TV+ draait om originele programmering. Het voelt niet goed voor ons om voor een herhaling te kiezen.’

Apple TV+ is overigens een stuk goedkoper dan zijn streamingdienst-concurrenten: het kost € 4,99 per maand. Ook is het een jaar lang gratis voor mensen die een nieuwe iPhone, iPad of MacBook kopen.

Meer weten over Apple TV+?
Bekijk dit dossier
Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Boudewijn
Lezer
Boudewijn

Amazon prime video is in NL 2,99 per maand. Minder aanbod dan Netflix maar veel (heel veel) meer aanbod dan Apple. Ik heb AppeTV+ door een nieuwe iPadPro, maar zou er nooit voor gaan betalen, daarvoor is het bij lange na niet genoeg.