Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple TV+ breidt aanbod uit met oudere films en series’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Nieuwe diensten Apple


Lees verder na de advertentie

Eind vorig jaar was Apple TV+ het antwoord van Apple op Netflix. Een groot voordeel van de streamingdienst is dat er alleen maar exclusieve series, films en documentaire te vinden zijn. Maar dat maakt ook dat het aanbod karig is. Om beter te kunnen concurreren met Netflix, Hulu en Disney+, wil Apple nu ook oudere films en series naar Apple TV+ halen.

Apple TV+: oude series en films

Dit meldt Bloomberg. Volgens het persbureau zijn leidinggevenden van Apple TV+ afgereisd naar Hollywood, waar ze hebben onderhandeld over oudere series en films voor TV+. Hierbij zouden verschillende licenties zijn gekocht.

Apple wil de focus wel houden op originele content en deals met grote productiehuizen zijn er nog niet geweest. Toch lijkt Apple te beseffen dat een succesvolle streamingdienst een mix heeft van oude en nieuwe producties.

Kwaliteit

Tot nu toe verkoos Apple kwaliteit boven kwantiteit. De kwaliteit is er zeker; Apple trok voor zijn videodienst een blik aan supersterren open en maakte alleen originele producties. Maar deze strategie heeft er ook voor gezorgd dat er slechts 26 series en films beschikbaar zijn, tegenover duizenden bij Netflix.


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

In februari hadden ongeveer 10 miljoen mensen zich aangemeld voor TV+, maar slechts de helft van dat aantal gebruikte de dienst nog actief, vertellen bronnen aan Bloomberg. Apple lijkt zich bewust te zijn dat een groter aanbod nodig is om te zorgen dat mensen een maandelijks bedrag blijven betalen.

Opvallende switch

Dat Apple van strategie verandert is opvallend, want in februari wilde Tim Cook nog niets weten van het inkopen van oude producties . ‘Gerecyclede content is niet waar Apple TV+ over gaat’, zei hij tijdens de aandeelhoudersvergadering. ‘Apple TV+ draait om originele programmering. Het voelt niet goed voor ons om voor een herhaling te kiezen.’

Apple TV+ is overigens een stuk goedkoper dan zijn streamingdienst-concurrenten: het kost € 4,99 per maand. Ook is het een jaar lang gratis voor mensen die een nieuwe iPhone, iPad of MacBook kopen.