Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws Apple TV

‘Nieuwe Apple TV in 2021: dit zijn de verbeteringen’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Apple TV


Lees verder na de advertentie

2021 zou weleens het jaar van de nieuwe Apple TV kunnen worden. Dat beweert althans de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Wat voor vernieuwingen mogen we dan verwachten?

Nieuwe Apple TV 2021

Volgens Gurman verschijnt er volgend jaar een vernieuwde versie van Apple’s mediabox. Wat er nieuw is? De Apple TV krijgt een snellere chip en een verbeterde afstandsbediening. De focus zal nog meer dan nu liggen op gamen.

Het is niet voor het eerst dat Gurman informatie naar buiten brengt over de toekomstige Apple TV. Eerder wist hij al te vertellen dat Apple werkt aan een afstandsbediening met Zoek mijn-achtige functies: raak je hem kwijt, dan is hij gemakkelijk terug te vinden. Bovendien zou Apple – nu de focus verschuift naar gaming – werken aan een gamecontroller speciaal voor de Apple TV. Verdere details hierover ontbreken nog.

Nog meer speculaties over de nieuwe Apple TV

Eerder dit jaar beweerde Twitteraar Fudge dat Apple al prototypes van de nieuwe Apple TV aan het testen is: eentje met een A12-chip, en eentje met een A14-chip. Het is nog onduidelijk of Apple uiteindelijk twee varianten uitbrengt, of dat er voor één van deze twee gekozen wordt. Apple zou van plan zijn om games van consolekwaliteit naar Apple Arcade te brengen. De huidige Apple TV met zijn A10X-chip is daarvoor niet voldoende toereikend. Bovendien moet de hoeveelheid opslag verhoogd worden.


kooptip

De vijfde generatie van de Apple TV is inmiddels al ruim drie jaar oud. Toen was het misschien wel de gemakkelijkste manier om allerlei content naar het scherm van je tv te streamen. Inmiddels kan het allemaal net zo gemakkelijk via een smart-tv, gameconsole of ander streamingapparaat van de concurrent. Dat geldt zelfs voor een dienst als Apple TV+, waarvoor je eerst echt een Apple-apparaat nodig had. Tijd dus voor iets nieuws!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg