Terug naar ‘Nieuwe Apple TV in 2021: dit zijn de verbeteringen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe Apple TV in 2021: dit zijn de verbeteringen’

Door Laura Grootaarts23 december 2020 09:252 min. leestijd2

2021 zou weleens het jaar van de nieuwe Apple TV kunnen worden. Dat beweert althans de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Wat voor vernieuwingen mogen we dan verwachten?

Apple TV

Nieuwe Apple TV 2021

Volgens Gurman verschijnt er volgend jaar een vernieuwde versie van Apple’s mediabox. Wat er nieuw is? De Apple TV krijgt een snellere chip en een verbeterde afstandsbediening. De focus zal nog meer dan nu liggen op gamen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is niet voor het eerst dat Gurman informatie naar buiten brengt over de toekomstige Apple TV. Eerder wist hij al te vertellen dat Apple werkt aan een afstandsbediening met Zoek mijn-achtige functies: raak je hem kwijt, dan is hij gemakkelijk terug te vinden. Bovendien zou Apple – nu de focus verschuift naar gaming – werken aan een gamecontroller speciaal voor de Apple TV. Verdere details hierover ontbreken nog.

Nog meer speculaties over de nieuwe Apple TV

Eerder dit jaar beweerde Twitteraar Fudge dat Apple al prototypes van de nieuwe Apple TV aan het testen is: eentje met een A12-chip, en eentje met een A14-chip. Het is nog onduidelijk of Apple uiteindelijk twee varianten uitbrengt, of dat er voor één van deze twee gekozen wordt. Apple zou van plan zijn om games van consolekwaliteit naar Apple Arcade te brengen. De huidige Apple TV met zijn A10X-chip is daarvoor niet voldoende toereikend. Bovendien moet de hoeveelheid opslag verhoogd worden.

De vijfde generatie van de Apple TV is inmiddels al ruim drie jaar oud. Toen was het misschien wel de gemakkelijkste manier om allerlei content naar het scherm van je tv te streamen. Inmiddels kan het allemaal net zo gemakkelijk via een smart-tv, gameconsole of ander streamingapparaat van de concurrent. Dat geldt zelfs voor een dienst als Apple TV+, waarvoor je eerst echt een Apple-apparaat nodig had. Tijd dus voor iets nieuws!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anja
Lezer
Anja

Mobile Apple 12 max belangstelling voor

Anja
Lezer
Anja

Ikheb bij mijn nieuwe tablet air een pencil gekocht, weten jullie wat ik er allemaal mee kan begalve op de toetsen tikken.
Bijv va een foto een kaartje maken met goede wensen?
Wie kan mij helpen.