Terug naar Nieuw Apple-product maakt de Apple Store overbodig (en dit is waarom)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw Apple-product maakt de Apple Store overbodig (en dit is waarom)

Door Ward Edema9 januari 2023 11:382 min. leestijd0

De Apple Store gaat misschien verdwijnen – en wel door een nieuw Apple-product. De eerste stap daarnaartoe gaan we dit jaar al zien.

Apple Store Apple-product

22 jaar Apple Store

Toen Apple kort na de terugkomst van Steve Jobs de eerste Apple Stores opende, ontketende een ware winkelrevolutie. Het strakke design van de winkel, de afwezigheid van een traditionele kassa, en de Genius-bar voor je vragen: niet eerder was er een winkel als de Apple Store.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Maar nu, 22 jaar later, komt de tijd van fysieke Apple-winkels misschien alweer ten einde. En dat komt grappig genoeg door een nieuw product van Apple – net als de manier waarop de iPhone de iPod de nek om heeft gedraaid. Het gaat om de Apple Reality, de eerste AR/VR-bril van Apple.

Een nieuwe Apple Store

Met de bril wil Apple de wereld van VR voorgoed veranderen. De headset ondersteunt zowel Augmented Reality als Virtual Reality – dit betekent dat hij dingen kan toevoegen aan de realiteit (AR), of de gehele realiteit kan vervangen (VR). Je leest er meer over in ons Apple Reality-dossier.

Apple VR bril

Dankzij deze nieuwe techniek wordt het mogelijk om een virtuele Apple Store te bouwen waar je – zonder lange rijen – de nieuwste Apple-producten kunt testen. En met de geavanceerde gezichtsdetectie in de bril, kun je op een natuurlijke manier communiceren met het winkelpersoneel dat óók zo’n bril draagt.

De eerste stap

Zo ver is het nu nog niet, maar toch gaan we in 2023 al de eerste stap zien naar de virtuele Apple Store. Dit jaar verwacht Apple-analist Mark Gurman namelijk al een nieuwe AR-ervaring in de Apple Store. Dit betekent dat je iPhone virtuele objecten en informatie kan tonen in een fysieke Apple Store. Apple zou al sinds 2020 aan deze nieuwe ervaring werken, en ook de Apple Reality zou het ondersteunen.

Daarmee zouden we nog maar één stap verwijderd zijn van een volledig virtuele winkel. Hierin zouden de elementen van de nieuwe AR-ervaring verwerkt kunnen worden, maar dan in een virtuele omgeving in plaats van een echte winkel. De tijd zal het leren: wanneer Apple dit jaar de nieuwe AR-functies voor de échte Apple Store uitbrengt, brengen we je direct op de hoogte via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar