Terug naar Twijfel bij Apple: wordt hun eerste AR/VR-bril een flop?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twijfel bij Apple: wordt hun eerste AR/VR-bril een flop?

Door Annemiek Lourensen27 maart 2023 10:113 min. leestijd1

Dit jaar staat in het teken van de Apple Reality – Apple’s eerste AR/VR-bril – maar volgens de laatste geruchten heerst er onder werknemers grote twijfel over het toestel. Wordt Apple’s eerste nieuwe productcategorie in jaren een flop?

Apple Reality concept

Apple Reality: twijfel onder werknemers?

Afgelopen weekend heeft The New York Times een rapport gepubliceerd waarin acht anonieme (ex-)werknemers van Apple een boekje opendoen over de aankomende Apple Reality. En zij klinken nogal sceptisch. Zo schrijft de Times dat het Apple voor het eerst in tijden niet is gelukt om steun van al hun personeel te krijgen. Sommige werknemers zijn zelfs dusdanig ontevreden dat ze zijn gestopt met de ontwikkeling ervan, omdat ze niet geloven dat de Apple Reality aantrekkelijk zal zijn voor hun klanten.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Waarom?

De hamvraag is nu: waarom zijn deze werknemers zo ontevreden? Naar verluidt gaat het om een samenhang van factoren. Zo maken ze zich onder andere zorgen over de verkoopprijs van de bril, dat vermoedelijk maar liefst € 3000 zal zijn. Bovendien gelooft het personeel dat de techniek waar een AR/VR-bril om vraagt momenteel nog niet geavanceerd genoeg is. Zo zouden er zelfs werknemers zijn ontslagen omdat er voor sommige functies te weinig vooruitgang werd geboekt, waaronder voor Siri.

Maar het grootste probleem lijkt de bruikbaarheid van het product. Sceptici denken namelijk dat er nog geen bewezen markt voor de AR/VR-bril is. Daardoor zal het product vooral aantrekkelijk zijn in het bedrijfsleven – ook door het hoge prijskaartje – terwijl het algemene publiek weinig interesse zal hebben. Zelfs over het bestaansrecht van de bril wordt getwijfeld, gezien de werknemers beweren dat de Apple Reality ‘zoekt naar een probleem waarvoor het een oplossing kan zijn’.

Alles over de AR/VR-bril

Overigens moet de eerste versie van de Apple Reality een brug worden naar geavanceerdere modellen. Zo schrijft The New York Times dat Apple de eerste bril voornamelijk zal presenteren als een manier om meetings in augmented reality te houden. Maar het bedrijf wil het product ook inzetten als creatieve tool, bijvoorbeeld om afbeeldingen en video’s te bewerken. En je kunt de Apple Reality zelfs omtoveren tot persoonlijke bioscoop.

De Apple Reality release staat vooralsnog gepland voor dit jaar. En je hoeft niet lang te wachten, want de verwachting is dat Apple de bril al in juni zal presenteren, tijdens de jaarlijkse WWDC. Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Apple Reality? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Een bril voor Augmented Reality lijkt mij nu net heel zinvol. Daarvoor hoef je geen straaljagerpiloot te zijn: ik denk, dat de meeste beroepschauffeurs graag hun navigatie-aanwijzingen willen kunnen zien zonder steeds opzij te moeten kijken naar een kastje. (Zelf navigeer ik liever met gesproken aanwijzingen, maar dat is op de fiets.) Iets overeenkomstigs kan ik me voorstellen voor iedereen die moet werken in het lichaam van een ander of in een leidingenstelsel. Of bij het graven juist leidingen niet moet raken. Plus uiteraard de bestaande apps voor de kleur van gordijnen, of zo. Met een beetje AI eebij kan… Lees meer »