Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Twijfel bij Apple: wordt hun eerste AR/VR-bril een flop?

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Apple Reality concept


Lees verder na de advertentie

Dit jaar staat in het teken van de Apple Reality – Apple’s eerste AR/VR-bril – maar volgens de laatste geruchten heerst er onder werknemers grote twijfel over het toestel. Wordt Apple’s eerste nieuwe productcategorie in jaren een flop?

Apple Reality: twijfel onder werknemers?

Afgelopen weekend heeft The New York Times een rapport gepubliceerd waarin acht anonieme (ex-)werknemers van Apple een boekje opendoen over de aankomende Apple Reality. En zij klinken nogal sceptisch. Zo schrijft de Times dat het Apple voor het eerst in tijden niet is gelukt om steun van al hun personeel te krijgen. Sommige werknemers zijn zelfs dusdanig ontevreden dat ze zijn gestopt met de ontwikkeling ervan, omdat ze niet geloven dat de Apple Reality aantrekkelijk zal zijn voor hun klanten.

Waarom?

De hamvraag is nu: waarom zijn deze werknemers zo ontevreden? Naar verluidt gaat het om een samenhang van factoren. Zo maken ze zich onder andere zorgen over de verkoopprijs van de bril, dat vermoedelijk maar liefst € 3000 zal zijn. Bovendien gelooft het personeel dat de techniek waar een AR/VR-bril om vraagt momenteel nog niet geavanceerd genoeg is. Zo zouden er zelfs werknemers zijn ontslagen omdat er voor sommige functies te weinig vooruitgang werd geboekt, waaronder voor Siri.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar het grootste probleem lijkt de bruikbaarheid van het product. Sceptici denken namelijk dat er nog geen bewezen markt voor de AR/VR-bril is. Daardoor zal het product vooral aantrekkelijk zijn in het bedrijfsleven – ook door het hoge prijskaartje – terwijl het algemene publiek weinig interesse zal hebben. Zelfs over het bestaansrecht van de bril wordt getwijfeld, gezien de werknemers beweren dat de Apple Reality ‘zoekt naar een probleem waarvoor het een oplossing kan zijn’.

Alles over de AR/VR-bril

Overigens moet de eerste versie van de Apple Reality een brug worden naar geavanceerdere modellen. Zo schrijft The New York Times dat Apple de eerste bril voornamelijk zal presenteren als een manier om meetings in augmented reality te houden. Maar het bedrijf wil het product ook inzetten als creatieve tool, bijvoorbeeld om afbeeldingen en video’s te bewerken. En je kunt de Apple Reality zelfs omtoveren tot persoonlijke bioscoop.

De Apple Reality release staat vooralsnog gepland voor dit jaar. En je hoeft niet lang te wachten, want de verwachting is dat Apple de bril al in juni zal presenteren, tijdens de jaarlijkse WWDC. Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Apple Reality? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.