Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Reality Pro krijgt externe accu met magnetische connector’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Reality Pro


Lees verder na de advertentie

De Apple Vision Pro, de eerste VR-bril van Apple, krijgt een externe accu met magnetische connector. Dat heeft een groot voordeel: zo zit dat.

Apple Reality Pro

Over iets meer dan een maand is het zover: dan begint de WWDC 2023. Dit jaarlijkse congres van Apple begint zoals gebruikelijk met het grootste Apple-event van het jaar, met daarin de presentatie van grote software-updates en nieuwe producten. En dit jaar wordt die presentatie éxtra bijzonder door de aankondiging van de Apple Reality Pro.

De Apple Reality Pro is Apple’s eerste mixed reality-bril. Hiermee kun je zowel je werkelijkheid vervangen (virtual reality) als virtuele dingen toevoegen aan je omgeving (augmented reality). De bril krijgt een revolutionair design, en volgens een nieuw gerucht maakt een externe accu daar deel van uit.

Apple Reality externe accu

Volgens Apple-guru Mark Gurman heeft Apple gekozen voor een externe accu om het gewicht van de headset te beperken. Ter referentie: andere vr-brillen, zoals de Oculus Quest 2, hebben een interne accu. Hierdoor neemt het gewicht flink toe, en heeft de bril soms de neiging om wat af te zakken.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple Reality concept

Door een externe accu te gebruiken wordt het veel comfortabeler om een mixed reality-headset urenlang op je neus te hebben. Volgens Gurman gaat de externe accu met een volle lading ongeveer twee uur mee. Dat is vergelijkbaar met andere vr-brillen, maar in dit geval kun je gemakkelijk wisselen naar een tweede accu als je langer met de bril wilt werken.

Magnetische connector

De Apple Reality Pro maakt overigens gebruik van een speciale magnetische connector om de accu te verbinden. Deze moet je volgens Gurman wel nog vastdraaien, om te voorkomen dat het kabeltje losschiet tijdens gebruik. Hoe dat gaat heten is nog niet bekend: MagSafe Pro, MagSafe Lock, MagLock? De tijd zal het leren.

Wil je meer lezen over de Apple Reality Pro? Werp een blik op ons Apple Reality-dossier!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac