Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Reality: nieuw lek verklapt last minute details over Apple’s headset

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Reality concept


Lees verder na de advertentie

Aanstaande maandag trapt Apple de WWDC 2023 af met het eerste Apple-event van het jaar, en daar verwachten we ook een aankondiging van Apple’s eerste AR/VR-headset. Vannacht zijn er echter nog wat last minute details gelekt over deze Apple Vision Pro. Wat is er nieuw?

Details Apple Reality gelekt

De doorgaans betrouwbare schermanalist Ross Young heeft vannacht wat extra details gelekt over de twee schermen van de Apple Reality. Volgens hem zullen ze per stuk een schermformaat van ongeveer 1,41-inch hebben, uit 4000 pixels per inch bestaan en een piekhelderheid van 5000 nits hebben.

Vooral het detail rondom de schermhelderheid is interessant. Met ongeveer 5000 nits steekt de Apple Reality namelijk ver boven headsets van concurrenten als Meta en Sony uit. Bovendien krijg je er mooiere kleuren en contrasten voor terug en maakt het ondersteuning voor HDR mogelijk.

Ook legt de hoge schermhelderheid alvast de basis voor een mogelijke AR-bril. Voor Augmented Reality – waarbij een virtuele laag over de werkelijkheid wordt geplaatst – heb je namelijk een hogere helderheid nodig om het licht van de zon en andere lichtbronnen aan te kunnen. Komt er dan toch ooit een Apple Glass?

xrOS


kooptip

Ook is er opnieuw bewijs gevonden dat het besturingssysteem van de headset ‘xrOS’ gaat heten. Ontwikkelaar Steve Throughton-Smith probeerde afgelopen nacht namelijk een nep-app te uploaden in App Store Connect, Apple’s eigen systeem om apps te beheren. Zoals verwacht kreeg hij een foutmelding, maar daarin werd wel de naam ‘xrOS’ vermeld. Door Apple zelf, dus.

De naam ‘xrOS’ zweeft ook al enige tijd rond. Zo werd vorige week nog een logo met deze term geregistreerd, en eerder deze maand noemde het New Zealand Intellectual Property Office ook al het merk ‘xrOS’. Dit is echter de eerste keer dat Apple de term zelf noemt, dus de naam lijkt nu zo goed als bevestigd.

WWDC 2023

De Apple Reality en xrOS worden dus waarschijnlijk aangekondigd tijdens het Apple-event van de WWDC 2023. Deze vindt aanstaande week plaats, op maandag 5 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Verder worden hier alle nieuwe besturingssystemen voor je Apple-apparaten onthuld, waaronder iOS 17, macOS 14 en watchOS 10. Al verwachten we ook wat aankondigingen van nieuwe Macs.

Bij iCreate houden we je tijdens het evenement op de hoogte van het laatste nieuws. Zo houden we een liveblog bij en zetten we alle onthullingen op een rij. Houd maandag daarom onze website in de gaten en volg ons op Twitter.

Wil je al het WWDC-nieuws liever in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Je krijgt die avond namelijk een overzicht van de hoogtepunten van het Apple-event.