Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Reality: krijgt deze AR/VR-bril een eigen 3D-wereld?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Reality 3D wereld


Lees verder na de advertentie

In 2023 betreedt Apple eindelijk de wereld van AR en VR, met dank aan de Apple Reality Pro. Op dit moment zijn de ontwikkelaars hard aan het werk aan deze slimme bril, maar nu blijkt dat er een virtuele 3D-wereld voor deze Apple Reality Pro komt. Klinkt vaag, maar Apple-analist Mark Gurman legt het uit.

AR vs VR

De Apple Reality Pro is een mixed-reality headset waarmee je zowel Augmented Reality als Virtual Reality gebruikt. Met eerstgenoemde worden er virtuele objecten in de werkelijkheid geprojecteerd. Zet je de bril op, dan kijk je dus om je heen terwijl het scherm je extra dingen laat zien. Bij VR wordt je helemaal ondergedompeld in een virtuele wereld. Zonder dat je om je heen kunt kijken dus.

In maart 2023 start de productie van het toestel, later dat jaar zal Apple hem officieel lanceren. De afgelopen maanden zijn er al volop geruchten over de Apple Reality Pro verschenen, maar Apple zelf doet er nog vrij mysterieus over. Mark Gurman niet: ook vanacht heeft hij wat over de software onthuld.

Apple Reality: 3D-wereld?

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief over een aantal AR/VR-gerelateerde vacatures van Apple die hij heeft ontdekt. Een daarvan benadrukt dat Apple zoekt naar ontwikkelaars die ‘aan het App Intents framework kunnen werken om oplossingen te ontwerpen en te implementeren’. Specifiek voor apps als Opdrachten en Siri, wat laat zien dat de Apple Reality Pro deze apps zal ondersteunen.


kooptip

In een andere vacature staat juist dat Apple zoekt naar ontwikkelaars die willen werken aan ‘gereedschappen en frameworks die het mogelijk maken om samen met anderen een 3D mixed-reality wereld te ervaren’. Dat is groot nieuws, want het suggereert dat Apple aan een eigen metaverse werkt, speciaal voor de Apple Reality Pro. Meta, het moederbedrijf van Facebook, is hier al enige tijd mee bezig, maar Apple wil kennelijk ook een poging wagen.

Prijs en release

Het is al even geleden sinds Apple met een nieuwe productcategorie is gekomen (oftewel de Apple Watch), maar de Apple Reality Pro brengt daar in 2023 verandering in. Helaas is dat ook aan de prijs te zien. Volgens eerdere berichten krijgt dit toestel namelijk een prijskaartje tussen de $ 2.000 en $ 3.000. En dankzij de inflatie en de prijsstijgingen van de afgelopen maanden, zou dit bedrag in euro’s nog een stuk hoger kunnen zijn.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de Apple Reality Pro wordt gelanceerd? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!