Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit zijn álle producten die Apple in 2019 uitbracht

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het jaar is bijna ten einde, tijd voor een lijstje! Apple bracht dit jaar weer ontzettend veel nieuwe producten uit. iPhones, iPads, Macs – vrijwel alle productlijnen kwamen aan bod. Vijftien nieuwe producten in totaal! Zo tegen het einde van het jaar verwachten we geen nieuwe Apple-producten meer. Dit is het complete overzicht van Apple-producten uit 2019!

1. Maart – iPad mini 5

iPad mini 2019

De iPad mini is terug van weggeweest! Hij ziet er nog precies zo uit als zijn voorganger uit 2015, maar vergis je niet. Deze handzame iPad mini kan zich prima meten met de krachtige iPad Air. Een van de opvallendste vernieuwingen is ondersteuning voor de Apple Pencil.

[product ipad-mini-2019 open]

2. Maart – 10,5-inch iPad Air


kooptip

iPad Air Apple Pencil

Tegelijkertijd met de iPad mini verscheen de iPad Air. Die is in totaal net zo groot als zijn voorganger, maar heeft een groter scherm. De randen om het scherm heen zijn wat smaller, wat hem modernere looks geeft. Hij is net wat krachtiger dan een gewone iPad.

[product ipad-air-2019 open]

3. Maart – iMac

iMac 2019

We hadden stiekem gehoopt op een nieuw design, met een smallere rand rondom het scherm. Maar de update is vooral zichtbaar als je kijkt naar allerlei getalletjes. Dankzij een nieuwe processor en grafische kaart is de iMac dubbel zo snel als zijn voorganger.

[product imac open]

4. Maart – AirPods 2

AirPods 2 reviews

De eerste generatie AirPods was een succes, tijd voor een opvolger. De nieuwe versie is weer net even slimmer. Zo kun je Siri oproepen met het spraakcommando ‘Hé Siri’. Je hebt de keuze uit een draadloos en niet-draadloos oplaadbaar.

[product airpods-2-met-draadloze-oplaadcase open]

5. Mei/juli – MacBook Pro

MacBook Pro

In de loop van dit jaar sleutelde Apple aan verschillende MacBook Pro-modellen. Zo werden de 13-inch en 15-inch MacBook Pro vernieuwd. Ze hebben beide een krachtigere processor en een verbeterde variant van het veel geplaagde vlindertoetsenbord. Alle Pro-modellen hebben nu een Touch Bar. Overigens is de 15-inch versie nu al niet meer te koop bij Apple: in november kwam er een 16-inch model voor in de plaats.

[product macbook-pro open]

6. Mei – iPod touch

iPod touch

Dé comeback van het jaar is toch wel weggelegd voor de iPod touch. Eigenlijk waren we de mediaspeler al vergeten, maar met een nieuwe versie houdt Apple de iPod voorlopig in leven. Voegt die iets toe? Zeker. Met een prijskaartje van 229 euro is het een ideaal apparaat voor wie graag gebruikmaakt van Apple’s diensten, maar een iPhone te duur vindt.

[product ipod-touch open]

7. Juli – MacBook Air

MacBook Air

In 2018 verscheen er een drastisch vernieuwde MacBook Air, en niet heel veel later verscheen deze versie. Met eigenlijk maar één belangrijke vernieuwing: het Retina-display is nu voorzien van True Tone. Het past zich aan aan het licht in de omgeving.

[product macbook-air open]

8. September – iPhone 11

iPhone 11 review

Het is het instapmodel iPhone van dit jaar, maar toch: volgens ons is dit de iPhone van 2019. De iPhone 11 is weer net zo kleurrijk als zijn voorganger, de iPhone XR, maar met een grote verbetering: een dubbele camera waarmee je fantastische foto’s maakt, ook ’s nachts.

[product iphone-11 open]

9. September – iPhone 11 Pro (Max)

iPhone 11 Pro kleuren

De luxere iPhone van dit jaar is de iPhone 11 Pro (Max). Met niet een, niet twee, maar drie camera’s! Ook de batterij gaat langer mee dan die van welke iPhone dan ook. Hij is er in twee maten, de grootste van de twee heeft het labeltje ‘Max’.

[product iphone-11-pro-max open]

10. September – Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5

Op de Apple Watch heeft de tijd een beetje stilgestaan. Die tijd zien we nu gelukkig wel altijd, want de nieuwste generatie van de Watch kreeg een always-on display. Spannender dan dat werd het bijna niet.

[product apple-watch-series-5-44mm open]

11. September – iPad 2019

iPad 2019

Na de iPad mini en de iPad Air in het voorjaar verscheen er dit jaar ook nog een ‘gewone’ iPad. De iPad 2019 heeft een 10,2-inch scherm en je kunt er een speciaal Apple-toetsenbordje op aansluiten. Een prima iPad voor het hele gezin, maar wel iets minder luxe dan de andere iPads van 2019.

[product ipad-2019 open]

12. Oktober – AirPods Pro

AirPods Pro

De AirPods gingen dit jaar Pro! Naast de gewone AirPods uit het voorjaar, verschenen er ook nog iets geavanceerdere AirPods Pro. Grootste troef? Noise-cancelling! Bovendien hebben ze een ander ontwerp, waardoor ze beter in je oren blijven zitten.

[product airpods-pro open]

13. November – 16-inch MacBook Pro

MacBook Pro 16-inch

En toen verscheen er ook nog een 16-inch MacBook Pro. Het eerste wat opvalt: het scherm is groter en er zit een smallere rand omheen. Aan het toetsenbord is het nodige gesleuteld: Apple stapt af van het beruchte vlinder-toetsenbord, en de Touch bar is net even anders.

[product 16-inch-macbook-pro open]

14. December – Mac Pro

Mac Pro prijs

De Mac Pro was veel eerder al aangekondigd, en sinds deze maand ligt hij dan eindelijk in de winkels. Met deze computer richt Apple zich op de professionele gebruiker. Die kan de Mac Pro helemaal naar wens inrichten – maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan.

[product mac-pro open]

15. December – Pro Display XDR

Mac Pro en pro display XDR

Bij de Mac Pro hoort natuurlijk een al even professioneel scherm en dat werd door Apple gelijktijdig gepresenteerd. 32‑inch Retina 6K, met optioneel glas met nanostructuur. Apple levert er een speciaal poetsdoekje bij. Dat mag ook wel voor die prijs.

[product pro-display-xdr open]