Terug naar De Apple Pencil raak je straks nooit meer kwijt – en dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De Apple Pencil raak je straks nooit meer kwijt – en dit is waarom

Door Annemiek Lourensen26 mei 2023 10:242 min. leestijd0

Raak jij je Apple Pencil om de haverklap kwijt? In de toekomst niet meer, want Apple heeft een patent aangevraagd voor een Apple Pencil met ondersteuning voor Zoek mijn. Dit weten we al.

Apple Pencil 1

Apple Pencil en Zoek mijn

Met de Zoek mijn-app spoor je het meerendeel van al je Apple-apparaten op. Ze zijn namelijk uitgerust met een ‘Ultra Wideband-chip’, die de afstand tussen verschillende apparaten kan meten. Zo kun je bijvoorbeeld je iPhone gebruiken om je verloren AirPods te vinden, van een afstand en op huiskamerniveau.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

De Apple Pencil heeft geen Ultra Wideband-chip, maar Apple hoopt hem op een andere manier ondersteuning voor Zoek mijn te geven. In het patent – dat gisteren werd gevonden door Patently Apple – noemt het bedrijf namelijk ‘akoestische signalen’. Deze stuurt je iPhone naar het dopje van de Pencil, waarna het begint te trillen. Aan de hand van het geluid vind je de stylus dan terug.

Een ideale oplossing is het niet. Om de functie te gebruiken, moet je namelijk wel enigszins in de buurt van de Apple Pencil zijn. Heb je hem bijvoorbeeld in een bibliotheek of café laten liggen, dan heeft het geen nut om de functie vanuit huis te gebruiken. Voordeel is wel dat de stylus hiervoor weinig tot geen ruimte op hoeft te offeren en dat het een goedkope oplossing is. Bovendien is het nog altijd beter dan überhaupt geen ondersteuning voor Zoek mijn.

Patenten

Een Apple Pencil met Zoek mijn-ondersteuning klinkt veelbevolend, maar vooralsnog gaat het om een patent. En die heeft Apple op moment van schrijven meer dan 70.000 aangevraagd. Veruit de meeste daarvan zullen nooit worden verwezenlijkt, dus wellicht gaat dit patent hetzelfde lot tegemoet.

Toch houden we hoop, en denken we dat het in de toekomst gemakkelijker wordt om de stylus terug te vinden. Wil je ondertussen wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar