Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De Apple Pencil raak je straks nooit meer kwijt – en dit is waarom

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil 1


Lees verder na de advertentie

Raak jij je Apple Pencil om de haverklap kwijt? In de toekomst niet meer, want Apple heeft een patent aangevraagd voor een Apple Pencil met ondersteuning voor Zoek mijn. Dit weten we al.

Apple Pencil en Zoek mijn

Met de Zoek mijn-app spoor je het meerendeel van al je Apple-apparaten op. Ze zijn namelijk uitgerust met een ‘Ultra Wideband-chip’, die de afstand tussen verschillende apparaten kan meten. Zo kun je bijvoorbeeld je iPhone gebruiken om je verloren AirPods te vinden, van een afstand en op huiskamerniveau.

De Apple Pencil heeft geen Ultra Wideband-chip, maar Apple hoopt hem op een andere manier ondersteuning voor Zoek mijn te geven. In het patent – dat gisteren werd gevonden door Patently Apple – noemt het bedrijf namelijk ‘akoestische signalen’. Deze stuurt je iPhone naar het dopje van de Pencil, waarna het begint te trillen. Aan de hand van het geluid vind je de stylus dan terug.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een ideale oplossing is het niet. Om de functie te gebruiken, moet je namelijk wel enigszins in de buurt van de Apple Pencil zijn. Heb je hem bijvoorbeeld in een bibliotheek of café laten liggen, dan heeft het geen nut om de functie vanuit huis te gebruiken. Voordeel is wel dat de stylus hiervoor weinig tot geen ruimte op hoeft te offeren en dat het een goedkope oplossing is. Bovendien is het nog altijd beter dan überhaupt geen ondersteuning voor Zoek mijn.

Patenten

Een Apple Pencil met Zoek mijn-ondersteuning klinkt veelbevolend, maar vooralsnog gaat het om een patent. En die heeft Apple op moment van schrijven meer dan 70.000 aangevraagd. Veruit de meeste daarvan zullen nooit worden verwezenlijkt, dus wellicht gaat dit patent hetzelfde lot tegemoet.

Toch houden we hoop, en denken we dat het in de toekomst gemakkelijker wordt om de stylus terug te vinden. Wil je ondertussen wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.