Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Nieuwe Apple Pencil kan kleuren uit je omgeving kopiëren’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Pencil


Lees verder na de advertentie

Apple onderzoekt een methode waarbij de Apple Pencil kleuren uit de wereld om je heen overneemt; je kunt precies die kleuren dan gebruiken in een tekening. Dat blijkt uit een patentaanvraag van Apple die deze week gepubliceerd is.

Apple Pencil kleurkiezer

De meeste apps voor tekenen en fotobewerking hebben een ‘color picker’-gereedschap (of kleurkiezer). Je kiest dan een kleur door met een pipet op de gewenste kleur ergens op het scherm te klikken. Met de toekomstige Apple Pencil moet dit ook ‘in het echt’ werken. Je kiest zo een kleur van objecten uit de wereld om je heen: van een bloem bijvoorbeeld, of de vacht van je huisdier.

Volgens het patent detecteert de Apple Pencil de kleur, waarna het penseel in je tekenprogramma die overneemt. Dit moet helpen bij het maken van fotorealistische tekeningen. Maar de sensor op de stylus kan ook voor andere zaken gebruikt worden. Denk aan het kalibreren van beeldschermen en printers, het uitvoeren van gezondheidsgerelateerde metingen en het identificeren van verfkleuren. Het is nog niet duidelijk hoe de sensor precies gaat werken. Ook de positie van de sensor is nog onbekend: misschien zit hij in de punt van de Apple Pencil. Of misschien juist als gummetje aan het uiteinde van de stylus.

Apple patent

Of Apple ook daadwerkelijk iets gaat doen met dit patent, is nog maar de vraag. Apple dient om de haverklap patentaanvragen in. Sommige worden ook echt uitgewerkt, andere klinken als sciencefiction en blijven dat vervolgens ook.


kooptip

Bron: MacRumors