Terug naar ‘Nieuwe Apple Pencil kan kleuren uit je omgeving kopiëren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe Apple Pencil kan kleuren uit je omgeving kopiëren’

Door Laura Grootaarts20 juli 2020 10:552 min. leestijd0

Apple onderzoekt een methode waarbij de Apple Pencil kleuren uit de wereld om je heen overneemt; je kunt precies die kleuren dan gebruiken in een tekening. Dat blijkt uit een patentaanvraag van Apple die deze week gepubliceerd is.

Apple Pencil kleurkiezer

Apple Pencil kleurkiezer

De meeste apps voor tekenen en fotobewerking hebben een ‘color picker’-gereedschap (of kleurkiezer). Je kiest dan een kleur door met een pipet op de gewenste kleur ergens op het scherm te klikken. Met de toekomstige Apple Pencil moet dit ook ‘in het echt’ werken. Je kiest zo een kleur van objecten uit de wereld om je heen: van een bloem bijvoorbeeld, of de vacht van je huisdier.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Volgens het patent detecteert de Apple Pencil de kleur, waarna het penseel in je tekenprogramma die overneemt. Dit moet helpen bij het maken van fotorealistische tekeningen. Maar de sensor op de stylus kan ook voor andere zaken gebruikt worden. Denk aan het kalibreren van beeldschermen en printers, het uitvoeren van gezondheidsgerelateerde metingen en het identificeren van verfkleuren. Het is nog niet duidelijk hoe de sensor precies gaat werken. Ook de positie van de sensor is nog onbekend: misschien zit hij in de punt van de Apple Pencil. Of misschien juist als gummetje aan het uiteinde van de stylus.

Apple patent

Of Apple ook daadwerkelijk iets gaat doen met dit patent, is nog maar de vraag. Apple dient om de haverklap patentaanvragen in. Sommige worden ook echt uitgewerkt, andere klinken als sciencefiction en blijven dat vervolgens ook.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar