Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple ontvangt 13 Oscar-nominaties: deze films moet je écht zien

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Oscar nominaties 2024

De Oscar-nominaties van 2024 zijn bekend, en Apple maakt kans op maar liefst dertien awards. Deze films zijn genomineerd – en dit zijn de categorieën die ze kunnen winnen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over films en series op Apple TV+? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Oscar-nominaties Apple 2024

De nominaties voor de 96e edities van de Oscars zijn bekend! Alle genomineerden werden gistermiddag één voor één onthuld, op dinsdag 23 januari. Op 10 maart zullen de winnaars worden aangekondigd en vindt direct de uitreiking plaats, vanuit het Dolby Theatre in Hollywood.

kooptip

Apple wist maar liefst dertien nominaties in de wacht te slepen. Daarmee heeft de studio hun record van meeste nominaties in een enkel jaar meer dan verdubbeld. In 2022 kregen ze er namelijk zes, met dank aan de films ‘The Tragedy of Macbeth’ en ‘CODA’. Laatstgenoemde ging er toen zelfs met de hoofdprijs vandoor: ‘CODA’ was de eerste film van een streamingdienst die de prijs van ‘Beste film’ ontving. Weten de genomineerde films van 2024 dit succes te overtreffen?

‘Killers of the Flower Moon’

Apple Oscar nominaties 2024

De film ‘Killers of the Flower Moon’ heeft maar liefst tien nominaties gekregen. Daarmee is het de op twee na meest genomineerde film van 2024. Ter vergelijking: ‘Poor Things’ kreeg elf nominaties, ‘Oppenheimer’ maar liefst dertien.

De film is onder andere genomineerd voor de hoofdprijs ‘Beste film’. Maar ook actrice Lily Gladstone, acteur Robert De Niro en regisseur Martin Scorsese maken kans op een felbegeerd standbeeldje. Overigens is dit al de tiende keer dat Scorsese deze eer werd toegewezen, en daarmee heeft hij de meeste nominaties voor ‘Beste regisseur’ ontvangen dan elke andere nog levende regisseur ter wereld.

‘Killers of the Flower Moon’ maakt kans op de volgende Oscars:

 • Beste film
 • Beste regisseur (Martin Scorsese)
 • Beste vrouwelijke hoofdrol (Lily Gladstone)
 • Beste mannelijke bijrol (Robert De Niro)
 • Beste camerawerk (Rodrigo Prieto)
 • Beste montage (Thelma Schoonmaker)
 • Beste productieontwerp (Jack Fisk & Adam Willis)
 • Beste originele muziek (Robbie Robertson)
 • Beste originele nummers (‘Wahzhazhe (A Song for My People)’ – Scott George)
 • Beste kostuumontwerp (Jacqueline West)

‘Napoleon’

Apple Oscar nominaties 2024

Ook ‘Napoleon’ heeft een aantal nominaties ontvangen. De film doet niet mee in de grote categorieën – de film maakt dan ook geen kans op ‘Beste film’. Ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix en regisseur Ridley Scott vallen buiten de prijzen.

‘Napoleon’ maakt kans op de volgende awards:

 • Beste kostuumontwerp (Janty Yates & Dave Crossman)
 • Beste productieontwerp (Arthur Max & Elli Griff)
 • Beste visuele effecten (Charley Henley, Luc-Ewen Martin-Fenouillet, Simone Coco & Neil Corbould)

Apple TV+?

Benieuwd waarom Apple in 2024 zoveel Oscar-nominaties heeft ontvangen? Neem een bezoekje aan Apple TV+! Met een abonnement kun je ‘Killers of the Flower Moon’ hier sinds 12 januari streamen. ‘Napoleon’ moet je op het moment van schrijven nog tegen betaling huren of kopen in de TV-app. Maar waarschijnlijk kun je ook deze film binnenkort streamen via Apple TV+.

Een abonnement op Apple TV+ kost € 9,99 per maand. Ben je een nieuwe gebruiker, dan is er nog een gratis proefperiode van zeven dagen. En heb je een gloednieuw Apple-apparaat, dan maakt je zelfs kans op drie maanden gratis toegang tot de streamingdienst.