Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Music Wrapped 2018: waarnaar luisterde je afgelopen jaar?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Music Wrapped


Lees verder na de advertentie

Aan het eind van het jaar kijken Apple Music-abonnees altijd een beetje jaloers naar Spotify. Want bij de grote concurrent krijg je een bijzonder leuk overzicht voorgeschoteld van alle muziek die je het afgelopen jaar geluisterd hebt. De functie die Apple maar niet wil maken, heeft iPad-guru Federico Viticci nu zelf gebouwd. En niet via een vreemde webdienst die vervolgens aan de haal gaat met je persoonlijke gegevens, maar met een ongelofelijk uitgebreide takenreeks in Apple’s nieuwe app Opdrachten. Om die app ervan te overtuigen een Apple Music-jaaroverzicht te maken dat op je persoonlijke luistergedrag gebaseerd is, heeft Viticci meer dan 540 taken aan elkaar gekoppeld.

Apple Music jaaroverzicht

Na het uitvoeren van de opdracht krijg je een afspeellijst met je meest geluisterde nummers, een jaaroverzicht als pdf en een door Opdrachten gemaakte website. Hierop staan je favoriete artiesten, je favoriete genre en je honderd favoriete nummers. Bijna Spotify Wrapped dus, maar dan lokaal op je eigen iPhone of iPad. Na het downloaden van de opdracht beantwoord je twee vragen: het aantal liedjes dat geanalyseerd moet worden en het jaar waarvoor je een overzicht wilt krijgen. Standaard analyseert de opdracht je honderd meest geluisterde nummers die je in 2018 aan je bibliotheek hebt toegevoegd. Gebruik je Apple Music zonder iCloud-muziekbibliotheek, werkt de opdracht helaas niet.

Wanneer maakt Apple iets vergelijkbaars?

Hoe indrukwekkend de hele opdracht is, het blijft natuurlijk behelpen. Het uitvoeren van de opdracht duurt tot aan 30 seconden en er zijn de nodige beperkingen wat de resultaten betreft. Maar waarom biedt Apple een dergelijke functie ook nog steeds niet zelf aan? Alle gegevens staan netjes op de servers van Apple, het bedrijf zou er alleen iets mee moeten doen. Spotify Wrapped is hartstikke populair, een echte Apple Music Wrapped zou dat ongetwijfeld ook worden.


kooptip

Wil je weten hoe de opdracht werkt en hoe het overzicht eruitziet? Bekijk dan het filmpje hieronder.