Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Music: ontdek de meest beluisterde nummers van 2021

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
apple music meest gestreamde nummers 2021

Een echte muzikant kan niet stilzitten, zelfs niet tijdens een pandemie. En dus kwamen er ook dit jaar talloze nieuwe nummers voorbij. Het grootste deel is je misschien ontgaan, maar de échte hits, daar ontkomt natuurlijk niemand aan. Apple Music heeft de grootste succesverhalen alvast onthuld via een afspeellijst met de meest gestreamde nummers van 2021.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit zijn Apple Music’s meest gestreamde nummers van 2021

Afgelopen nacht publiceerde Apple Music een afspeellijst met de top 100 meest gestreamde nummers van 2021. De grootste eer gaat naar de groep BTS. Hun hit ‘Dynamite’ staat namelijk bovenaan de lijst en is daarmee het meest beluisterde nummer van het jaar op de muziekdienst.

Uiteraard is dit niet de enige hit uit 2021. zo bestaat de rest van de top vijf uit de volgende vier nummers: ‘Drivers License’ van Olivia Rodrigo, ‘Positions’ van Ariana Grande, ‘For The Night’ van Pop Smoke en ‘Blinding Lights’ van The Weeknd.

Je vindt de volledige top 100 hier.

Overige categorieën

Apple Music meest gelezen songteksten

Overigens heeft Apple Music meer dan alleen de meest gestreamde nummers onthuld. De muziekdienst heeft namelijk nog drie andere erelijstjes voor het jaar 2021 uitgebracht. Het gaat om de 100 meest gelezen songteksten, de 100 meest gestreamde fitness-nummers, en de 100 nummers die het vaakst met de app Shazam zijn opgezocht (sinds kort zit de Shazam-knop voor muziekherkenning in je bedieningspaneel).

De meest gelezen songteksten zijn waarschijnlijk het interessants. De grote winnaar is in dit geval ‘Drivers License’ van Olivia Rodrigo. Ook het tweede nummer op de lijst is van deze zangeres, namelijk haar hit ‘Good 4 You’. De overige nummers in de top vijf zijn ‘Dried Flower’ van Yuuri, ‘Dynamite’ van BTS en ‘Kiss Me More’ van Doja Cat.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bovenaan de andere twee lijsten staan juist compleet andere nummers. Enerzijds blijkt ‘Head & Heart’ van Joel Corry het meest gestreamde fitness-nummer te zijn. Anderzijds is ‘Astronaut In The Ocean’ van Masked Wolf juist het meest opgezochte nummer via Shazam. Wellicht komt dit laatste omdat het nummer eerder dit jaar op TikTok viral ging.

Overigens is dit niet het enige muzieknieuws dat Apple in de afgelopen 24 uur naar buiten heeft gebracht. Zo werden gisteren al de winnaars van de Apple Music Awards van 2021 aangekondigd.

Bron: MacRumors