Terug naar Opvallend: Apple betaalt Messi voor transfer naar Inter Miami
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opvallend: Apple betaalt Messi voor transfer naar Inter Miami

Door Koen van Ekeren13 juni 2023 15:293 min. leestijd0

Lionel Messi speelt volgend seizoen voor Inter Miami in de MLS. De legendarische voetballer kreeg een lucratiever aanbod van Al-Hilal, maar koos voor Miami – mede dankzij Apple.

Apple Lionel Messi

Apple betaalt Messi voor transfer naar MLS

In Saudi-Arabië lag een bizar contract voor Messi klaar. De Argentijnse wereldster kon daar tekenen bij Al-Hilal, voor een salaris van naar verluidt 600 miljoen euro per jaar. Toch kiest Messi voor het relatief kleine Inter Miami, een Amerikaanse voetbalclub zonder oliegeld en met een begroting kleiner dan 50 miljoen euro.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Dit heeft onder meer te maken met Apple, want de Amerikaanse tech-reus heeft wel baat bij een legendarische voetballer in de MLS. Apple kocht dit jaar de uitzendrechten voor de Amerikaanse voetbalcompetitie. Zij maakten 2,35 miljard dollar over om de MLS de komende tien jaar uit te zenden. Alle wedstrijden zijn exclusief te zien bij de streamingdienst Apple TV+.

Bijzondere deal

Met de transfer van Messi naar de MLS wordt de competitie in een klap interessanter, zo wist ook Apple. Het bedrijf bedacht daarom iets om Messi naar Miami te lokken. De voetballer krijgt volgens ESPN een percentage van de streamingabonnementen voor wedstrijden van de voetbalcompetitie. Het is niet bekend om welk percentage het gaat.

Het abonnement voor het kijken naar de MLS (genaamd MLS Season Pass), kost € 14,99 per maand, of € 49 voor de rest van het seizoen. Ben je al abonnee van Apple TV+, dan is de dienst iets goedkoper: € 12,99 per maand, of € 39 voor de rest van het seizoen. De Amerikaanse competitie loopt nog tot en met 22 oktober.

Apple TV+ kondigde deze week ook aan dat het bedrijf een vierdelige documentaire uitbrengt over Messi. Die gaat over zijn carrière bij het Argentijnse nationale team en zijn vijf WK-optredens, met exclusieve beelden van achter de schermen.

Het shirt van Inter Miami heeft Messi nog niet gedragen (de deal is zelfs nog niet volledig in kannen en kruiken – maar de voetbalclub is nu al hot. Het aantal volgers van Inter Miami op Instagram is veelzeggend. Een kleine week geleden waren dat er 1 miljoen. Nadat de voetbalvedette bekendmaakte dat zijn toekomst in Miami ligt, zijn dat er ruim 8 miljoen.

Apple Vison Pro

Meer aandacht voor de MLS, betekent straks mogelijk ook meer aandacht voor de futuristische Apple Vision Pro, de VR-headset die Apple vorige week presenteerde. Voor de mensen die al vroeg een Vision Pro konden testen, was er met name veel lof voor de demo van een NBA-wedstrijd. De beelden zijn met speciale camera’s opgenomen en ze geven je het gevoel alsof je er echt bij bent.

De kans is groot dat dit straks ook een van de manieren wordt om de MLS te bekijken. Maar meer populariteit voor de Amerikaanse voetbalcompetitie is een eerste stap. En Messi zal daaraan bijdragen.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar