Terug naar Apple Kaarten toont leenfietsen … maar niet overal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Kaarten toont leenfietsen … maar niet overal

Door Sven Lamers14 maart 2018 11:392 min. leestijd0

De Kaarten-app van Apple krijgt weer een handige nieuwe functie erbij. In 179 steden is het mogelijk om zogeheten bike sharing-diensten (oftewel, leenfietsen) direct op de kaart te tonen. De informatie komt rechtstreeks van dienstverlener Ito World. Helaas is het aanbod in Nederland nog erg beperkt; hopelijk komt hier snel verandering in.

Leenfietsen Apple Kaarten

Zoeken alleen via zoekterm ‘Fietsen delen’

Om de diensten te vinden, moet je op dit moment nog heel specifiek naar ‘Fietsen delen’ zoeken. Andere zoektermen zoals ‘leenfiets’ of gewoon ‘fiets’ werken niet. Vervolgens zoekt Kaarten naar geschikte diensten op het ingezoomde gedeelte van de Kaart. Deze worden dan met een blauw fiets-icoontje gemarkeerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Helaas valt het aanbod in Nederland nog erg tegen. Als we in heel Nederland naar ‘Fietsen delen’ zoeken, verschijnt alleen Vespahuren.nu uit Ermelo. Dat heeft natuurlijk weinig met leenfietsen te maken.

Meer diensten in het buitenland

Duitsland en België zijn wat dat betreft al verder. Zo verschijnt in Antwerpen de dienst A velo en in Duisburg en Oberhausen de dienst metropolradruhr. Tik je op een locatie, krijg je een adres en telefoonnummer, maar kom je helaas niet te weten hoeveel fietsen beschikbaar zijn. Ook ontbreken diensten waarbij je je fiets gewoon ergens in de stad kunt laten staan en ook zo weer ergens meeneemt. Juist daarvoor zou de integratie met Apple’s kaartendienst perfect zijn, bijvoorbeeld om te voorkomen dat fietsen niet meer gevonden worden.

Nederlandse diensten

Voor de toekomst willen we dus twee dingen. Ten eerste moeten Nederlandse diensten aan de app toegevoegd worden. We stellen voor om met de OV-fietsen te beginnen (te vinden op stations) en daarnaast andere bekende diensten zoals Donkey Republic in Amsterdam. Ten tweede willen we weten hoeveel fietsen beschikbaar zijn, en misschien ook de exacte locatie ervan.

Voor nu is de integratie van leenfietsen in Apple Kaarten vooral handig voor vakanties in grote steden in het buitenland. In Berlijn, Parijs en Londen vind je bijvoorbeeld al meer dan genoeg diensten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar