Terug naar Apple’s iPhone 9: design, prijs en meer verwachtingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple’s iPhone 9: design, prijs en meer verwachtingen

Door Laura Grootaarts23 maart 2020 09:133 min. leestijd2

Het was in 2016 een onverwacht succes: de iPhone SE. Een kleine, aantrekkelijk geprijsde iPhone die qua techniek helemaal bij de tijd was. Nu, vier jaar later, heeft Apple’s succesnummer een opvolger! De iPhone SE kopen kan op 17 april. Wees er bij de pre-order snel bij, want dan heb je hem ook als eerste in huis!

Intro blog hello

Ten eerste: hoe zit het met de naam?

Een tijdlang werd het toestel door de media iPhone SE 2 genoemd, maar nu zie je ook steeds vaker iPhone 9 voorbijkomen. Is dat niet raar, in het jaar waarin we ook een mogelijke iPhone 12 verwachten? Om dit te begrijpen moet je even terug in de tijd, naar 2017. In dat jaar verschenen de iPhone 8 (met thuisknop) en tegelijkertijd de iPhone X (zonder thuisknop). Om te benadrukken hoe compleet anders de iPhone X was, sloeg Apple de naam iPhone 9 over. Die is daarna ook niet meer gebruikt. De iPhone waarover we het hebben is na de iPhone 8 weer het eerste toestel met thuisknop en klassiek design. Logische naam dus, iPhone 9 – maar wel wat ouderwets.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vertrouwd design

iPhone X iPhone 8 verschillen

De oorspronkelijke iPhone SE had in feite de behuizing van een wat ouder toestel, de iPhone 5. Ook nu verwachten we dat Apple kiest voor een ouder ontwerp: het inmiddels klassieke design van de iPhone 8 dus. Met thuisknop, Touch ID en een vrij brede rand rondom het scherm, die aan de boven- en onderzijde nog eens extra dik is. Een iPhone met een ‘kin’ en een ‘voorhoofd’, zoals sommige mensen het noemen.

De iPhone 8 heeft een 4,7-inch lcd-scherm en we verwachten dat Apple daaraan niet gaat sleutelen bij de nieuwe iPhone. Omdat er ook een grotere iPhone 8 Plus bestaat, zou het heel goed kunnen dat er ook een iPhone 9 Plus komt van 5,5 inch. Weinig nieuws onder de zon dus. Maar onder de motorkap vind je dan weer wel diverse nieuwigheden!

Dit zijn de verbeteringen

iPhone 9 verwachtingen

De iPhone 9 mag er dan wel, volgens geruchten, uitzien als de iPhone 8, onder de motorkap zijn er de nodige verbeteringen waardoor het toestel toch echt helemaal van deze tijd is. Insiders melden dat de iPhone 9 een A13 Bionic-processor krijgt. Die zit ook in de allernieuwste iPhones, de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro (Max). Dat is een hele verbetering ten opzichte van de A9-processor van de iPhone SE!e

Met de camera kan het twee kanten op. Of Apple kiest voor een weinig spectaculaire variant, om de kosten te drukken. Maar met een beetje geluk krijgt de iPhone 9 dezelfde camera als de iPhone XR uit 2018. Dat is een enkelvoudige camera, maar je kunt er door softwarematige trucjes toch fantastische portretfoto’s met scherpte-diepte mee creëren.

iPhone 9: verwachtingen prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone SE was naar Apple-maatstaven behoorlijk vriendelijk geprijsd. Bronnen binnen Apple’s toeleveringsketen rekenen voor de opvolger op een startprijs van $ 399 – dezelfde prijs als de oorspronkelijke SE. Voor Nederland zou dat neerkomen op € 489. Ter vergelijking: de iPhone 8 (met dezelfde behuizing maar slechtere specificaties) kost nu nog € 539.

Het is nu even afwachten wanneer de iPhone 9 te koop is. Onder normale omstandigheden hadden we een Apple-keynote verwacht op 31 maart. Een officiële uitnodiging is er nooit gekomen, maar het zou kunnen dat de keynote vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld of geannuleerd is. Aankondiging via een persbericht behoort tot de mogelijkheden, maar ook dan is het nog maar de vraag of de productie geen vertraging heeft opgelopen.

Dit betreft een samenwerking.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lol_89
Lezer
Lol_89

Er zijn ook geruchten over een XD ( IPhone X display ) optie voor 70$ meer als iemand hier meer over weet kun je
Hier op reageren

Naomï
Lezer
Naomï

Dat klopt