Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zestienjarige hackt Apple en steelt 90 GB aan gegevens

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
myfitnesspall wachtwoorden gestolen


Lees verder na de advertentie

In Australië heeft een scholier voor de rechter aangegeven schuldig te zijn aan een inbraak in Apple’s intranet. De zestienjarige kon over een periode van ongeveer een jaar meerdere keren in Apple’s computersystemen binnendringen. Daarbij heeft hij volgens eigen zeggen zo’n 90 GB aan ‘gevoelige gegevens’ gedownload. Ook had hij toegang tot de gebruikersaccounts van klanten, laat hij weten.

Apple hack vanuit het huis van de ouders

De externe toegang tot Apple’s intranet heeft de minderjarige hacker gewoon vanuit thuis verkregen. Hoewel hij probeerde zijn daden te verbergen, kon de Australische federale politie (AFP) hem met behulp van Apple en de FBI opsporen. Twee van de in beslag genomen MacBooks hadden hetzelfde serienummer als de apparaten die toegang hadden tot de interne systemen van Apple. Dat meldt de website The Age.

Een grote hoeveelheid bestanden en hack-handleidingen heeft de politie in een map met de naam ‘hacky hack hack’ gevonden. Daarnaast had de hacker ‘autorisatie-sleutels’ bemachtigd en kon op die manier inloggen als bestaande gebruiker. Hoe de inbraak op het intranet precies heeft gewerkt en welke gegevens gestolen werden, is niet bekend. Apple heeft echter aan Reuters laten weten dat er in ieder geval geen persoonlijke gegevens van gebruikers ‘gecompromitteerd werden’.

Jongen was grote Apple-fan en bekende hacker

De hacker is overigens een grote Apple-fan en droomde om ooit voor het bedrijf te werken, aldus de advocaat van de jongen. Verder zei de advocaat dat zijn cliënt in hacker-kringen zo bekend is, dat meer details over de zaak hem in gevaar zouden kunnen brengen. Daarnaast is ook Apple ‘erg gevoelig’ voor de publieke aandacht door de zaak, laat de openbare aanklager weten. Het is dus twijfelachtig of we nog veel meer nieuws over de zaak gaan horen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt