Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple en Google werken samen aan AI-functies voor de iPhone 16

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Google iPhone 16

Apple en Google willen een opmerkelijke nieuwe samenwerking aangaan voor AI-functies op de iPhone 16. Maar waarom heeft Apple de hulp nodig? Wij zetten het op een rij.

Lees verder na de advertentie

Apple + Google = iPhone 16

Sinds eind 2022 is er een ware revolutie gaande dankzij de komst van ChatGPT. Slimme chatbots, complexe taalmodellen en allerlei toffe AI-toepassingen zijn sindsdien de normaalste zaak van de wereld, en Apple wil graag meedoen met de trend. Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf in iOS 18 en met de iPhone 16 nieuwe AI-functies wil introduceren. Maar nu is ook bekend hóé ze dat willen doen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple is namelijk gesprekken gestart met Google om AI naar de iPhone te brengen. Dat meldt zowel Bloomberg als The New York Times. Google heeft al flink wat stappen gezet met het taalmodel Gemini – zie het als Google’s versie van GPT – en die kennis en techniek komt Apple nu goed van pas. Apple’s eigen taalmodel, Ajax, loopt volgens The New York Times namelijk achter op de concurrentie.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nog niet alles duidelijk

Hoe de samenwerking tussen Apple en Google er exact uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Gezien Apple’s obsessie met privacy is de kans klein dat Apple zomaar gebruikersdata met Google gaat delen om flitsende AI-functies mogelijk te maken. Wellicht wordt de techniek van Gemini dus toegepast op Apple’s eigen servers, of misschien zelfs lokaal op je iPhone.

Waarschijnlijk horen we pas rond juni, tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference, meer over de deal. Tijdens de WWDC wordt ook iOS 18 onthuld met daarin dus de nodige AI-functies, evenals macOS 15 en een hele reeks andere updates.