Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple tovert directieleden om tot memoji – bekijk ze allemaal!

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ter ere van World Emoji Day heeft Apple iets bijzonders bedacht. Op de website met de profielen van directieleden zijn Tim Cook, Craig Federighi, Jony Ive en alle andere directieleden omgetoverd tot memoji. Het lijkt erop dat alle directieleden zelf aan de slag mochten om zichzelf als emoji te designen. Wij vinden vooral Jony Ive bijzonder goed geslaagd. Ook zijn gezichtsuitdrukking komt perfect overeen met de oorspronkelijke foto. Alleen Phil Schiller oogt een beetje gek … hij lijkt wat meer haar te hebben dan normaal. Heeft daar iemand gesjoemeld?

Memoji

De memoji’s zijn een nieuwe functie van iOS 12. Sinds de iPhone X met de TrueDepth-camera en iOS 11 kun je filmpjes van jezelf als emoji maken. Dat zijn dan zogeheten animoji’s. In iOS 12 komt daar nog bij dat je jezelf als animoji kunt ontwerpen. Je kiest een huidskleur, kapsel, ogen, mond, bril, baard, enzovoort, en uiteindelijk krijg je een emoji die exact op jezelf lijkt. Dat noemt Apple memoji.

Nog meer memoji maken

Wat de nieuwe iPhones van dit jaar betreft, gaan we er eigenlijk vanuit dat deze allemaal een TrueDepth-camera krijgen die geschikt is om animoji en memoji te maken. Ook voor een nieuwe iPad Pro is het erg aannemelijk dat-ie Face ID gaat ondersteunen – en dus ook een TrueDepth-camera heeft. Immers willen we allemaal net zo coole memoji-plaatjes hebben als de directieleden van Apple.


kooptip