Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo subtiel is Apple’s oog voor detail

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Design apple


Lees verder na de advertentie

Soms zit Apple’s aandacht voor detail hem in de hele kleine dingen. De designers van Apple stoppen soms subtiele, onopvallende grapjes in hun ontwerpen. Heb je het eenmaal gezien? Dan laat het je niet meer los! Dit zijn kleine design-grapjes van Apple – in iCreate 121 ontdek je er nog veel meer!

1. Het is altijd 9.41 uur bij Apple

9.41 uur

Bij Apple is het altijd 9.41 uur. Let daar maar eens op als je iPads, iPhones en Macs bekijkt op de website van Apple. Hetzelfde is het geval op hun reclameposters, in hun commercials en in andere promotiematerialen. Maak je met QuickTime een schermopname van je iPhone, dan wordt de tijd in de bovenhoek ook aangepast naar 9.41 uur (het al eerder besproken Klok-icoontje gooit hierbij roet in het eten). Waarom 9.41 uur? Apple’s keynotes beginnen altijd om 9 uur en waren vroeger zo opgezet dat de grote onthulling na veertig minuten kwam. Dat is blijven hangen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een opvallende uitzondering is de Apple Watch. Komt die in beeld, dan is het op de wijzerplaat ongeveer 10.10 uur – je kunt er de klok op gelijkzetten. Waarom? Een oud trucje van horlogefabrikanten. Bij een analoge wijzerplaat waarop het 10.10 uur is, lijken de twee wijzers een glimlach te vormen. Dat geeft mensen een positief gevoel.

2. California dreaming

Pages icoon

Als je een uitvergrote versie van het Pages-icoon op de Mac ziet, dan merk je dat daar een tekst op staat. Geen lorem ipsum, maar een heuse reisbeschrijving van de omgeving waar Apple zetelt. Dit is de volledige tekst: ‘Head north on the scenic CA Highway 1 to the Tomales Point Tule Elk Preserve trailhead. As you walk along the windy trail, you’ll get close-up views of the elk herds. Be on the lookout for all wildlife. Volunteers along the way will answer all your questions. Follow the magnificent ocean to the tip of the point, and enjoy the warm breeze and watch the sun dip beyond the horizon. It’s the perfect California day.’

3. Magic!

LP

Via ‘Systeemvoorkeuren>Gebruikers en groepen’, kun je je avatar veranderen – klik hiervoor op ‘Wijzig’. Bij ‘Standaard’ vind je de eeuwige zonnebloem en blij kijkende vogels, maar ook een LP. De vier tracks op deze langspeelplaat zijn Magic, Revolution, Boom! en Unbelievable – precies de woorden die Steve Jobs vaak uitsprak tijdens de Apple Keynotes. Nog een ode aan Jobs vind je in Safari: het brilletje boven de Leeslijst is precies het montuur dat hij altijd droeg.