Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Apple verwerkt eigen ARM-processors in drie nieuwe Mac-modellen'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
ARM-processor in nieuwe Mac


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan drie nieuwe Mac-modellen die voorzien zijn van een door Apple ontwikkelde ARM-processor. Dit meldt techsite Bloomberg op basis van een anonieme bron. Het zou gaan om ’twee geüpdatete laptops en een nieuwe desktop’.

ARM-processor in nieuwe Mac

Op dit moment heeft Apple twee lijnen met een huisgemaakte processor: in de MacBook Pro met Touch Bar zit een T1-chip ingebouwd. Deze is bedoeld voor Touch ID en bevat een Secure Enclave. In de nieuwe en peperdure iMac Pro – sinds december 2017 verkrijgbaar – zit een T2-chip verwerkt. Deze richt zich voornamelijk op de veiligheid.

Welke modellen de ARM-processor krijgen, meldt Bloomberg niet. Twee bijgewerkte laptops zouden de interne upgrade krijgen. Hierbij kan het gaan om de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Verschillende geruchten suggereren dat de MacBook Pro geen grote vernieuwing ondergaat, dus het is waarschijnlijk dat het in ieder geval gaat om de MacBook-lijn.

Daarnaast zou een desktop (de iMac, iMac Pro, Mac Pro of verouderde Mac mini) beschikken over Apple’s gemaakte chip. Hierbij lijkt de Mac Pro het meest waarschijnlijk, die, zo bevestigde Apple, op dit moment in ontwikkeling is. Het model heeft al ruim drie jaar geen update gekregen en kan wel een opfrissing gebruiken.

Minder afhankelijk


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De afgelopen jaren zet Apple steeds meer in op het ontwerpen van eigen chips voor de Macs. Daarmee wil het bedrijf minder afhankelijk worden van bedrijven als Qualcomm en Imagination Tech. Met regelmaat moet de lancering van een Mac worden uitgesteld, doordat deze leveranciers problemen hebben met de productie. Met een eigen processor voorkomt Apple dit.