Terug naar 'Apple verwerkt eigen ARM-processors in drie nieuwe Mac-modellen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple verwerkt eigen ARM-processors in drie nieuwe Mac-modellen'

Door Koen van Ekeren30 januari 2018 10:322 min. leestijd0

Apple werkt aan drie nieuwe Mac-modellen die voorzien zijn van een door Apple ontwikkelde ARM-processor. Dit meldt techsite Bloomberg op basis van een anonieme bron. Het zou gaan om ‘twee geüpdatete laptops en een nieuwe desktop’.

MacBook

ARM-processor in nieuwe Mac

Op dit moment heeft Apple twee lijnen met een huisgemaakte processor: in de MacBook Pro met Touch Bar zit een T1-chip ingebouwd. Deze is bedoeld voor Touch ID en bevat een Secure Enclave. In de nieuwe en peperdure iMac Pro – sinds december 2017 verkrijgbaar – zit een T2-chip verwerkt. Deze richt zich voornamelijk op de veiligheid.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Welke modellen de ARM-processor krijgen, meldt Bloomberg niet. Twee bijgewerkte laptops zouden de interne upgrade krijgen. Hierbij kan het gaan om de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Verschillende geruchten suggereren dat de MacBook Pro geen grote vernieuwing ondergaat, dus het is waarschijnlijk dat het in ieder geval gaat om de MacBook-lijn.

Daarnaast zou een desktop (de iMac, iMac Pro, Mac Pro of verouderde Mac mini) beschikken over Apple’s gemaakte chip. Hierbij lijkt de Mac Pro het meest waarschijnlijk, die, zo bevestigde Apple, op dit moment in ontwikkeling is. Het model heeft al ruim drie jaar geen update gekregen en kan wel een opfrissing gebruiken.

Minder afhankelijk

De afgelopen jaren zet Apple steeds meer in op het ontwerpen van eigen chips voor de Macs. Daarmee wil het bedrijf minder afhankelijk worden van bedrijven als Qualcomm en Imagination Tech. Met regelmaat moet de lancering van een Mac worden uitgesteld, doordat deze leveranciers problemen hebben met de productie. Met een eigen processor voorkomt Apple dit.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar