Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Is dit de nieuwe AR-bril die Apple in 2020 lanceert?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AR-bril


Lees verder na de advertentie

Er zijn verschillende aanwijzingen dat Apple serieus werk maakt van een AR-bril, die in 2020 gelanceerd moet worden. Er is nog weinig bekend over de bril, maar de Nederlander Martin Hajek van iDrop News kan zich er wel een voorstelling bij maken, zo laat hij met een Apple AR-bril concept zien.

Apple AR-bril concept

In het concept is het montuur van de Apple Glass gemaakt van hoogwaardig metaal. Hier is ook een inkeping in te zien, waar de camera’s, sensoren en draadloze antennes in verwerkt zijn.

Het display projecteert naast AR-beelden allerlei informatie, zoals de tijd, batterij en de voortgang van de Activiteit-app. De website verwacht dat Apple de AR-technologie in de lenzen verstopt. Dit zou gebeuren met een kleine micro-projector die in het frame van het apparaat is gebouwd.

iDrop News verwacht verder dat de lenzen kras- en valbestendig zijn en van kleur kunnen veranderen. Zo kan de AR-bril zelfs als zonnebril worden gebruikt. Het opladen zou gaan met Qi-technologie, die vergelijkbaar is met het oplaadstation van de Apple Watch.


kooptip

AR-bril

Betrouwbaar

Het Apple AR-bril concept is leuk om te zien, maar het ontwerp is gebaseerd op aannames. De kans dat het ontwerp daadwerkelijk in de buurt komt van de uiteindelijke AR-bril, is dan ook bijzonder klein.

In het ontwerp van iDrop News heeft Apple’s AR-bril veel weg van een ‘gewone’ bril. Wij verwachten echter dat Apple aan komt zetten met een iets futuristischer ontwerp, zoals het bedrijf dat ook deed bij de Apple Watch. Maar: ook dát is natuurlijk maar een aanname!

AR-bril AR-bril AR-bril