Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Deze 4 Apple-apparaten krijgen een oled-scherm

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple apparaten oled

Er gaan steeds meer geruchten over Apple-apparaten die een oled-scherm krijgen. Maar om welke apparaten gaat het? En wanneer kun je ze verwachten?

Lees verder na de advertentie

Apple-apparaten met oled

Apple’s apparaten stappen stuk voor stuk over op oled. Kijk maar naar de iPhone en Apple Watch – die zijn inmiddels al jaren uitgerust met deze schermtechniek. Met als belangrijkste voordelen: een hogere helderheid, meer contrast, een langere batterijduur en meer.

Maar hoe zit het met Apple’s andere apparaten, zoals de Mac en iPad? Als we de geruchten mogen geloven, krijgen zij de komende jaren ook oled. Maar dat gaat geleidelijk gebeuren. Hieronder vind je een korte tijdlijn, gebaseerd op de huidige geruchten.

iPad Pro

kooptip

Naar verluidt is de iPad Pro het volgende Apple-apparaat dat een oled-scherm krijgt. Volgens de Koreaanse website The Elec gaat het om twee versies van Apple’s premium-tablet: een 11-inch en een 13-inch model. Massaproductie zou begin 2024 al beginnen, dus niet veel later ligt het toestel in de winkels.

Mogelijk wordt dit het model waarmee Apple de nieuwe schermtechniek voor de iPad gaat testen. Hoe succesvoller het wordt, hoe sneller andere apparaten zullen volgen.

iPad mini & iPad Air

Apple heeft ook plannen om oled naar de iPad mini en iPad Air te brengen, zo luidt een gerucht op de Koreaanse website Naver. Hieruit blijkt dat Apple op het moment van schrijven met leveranciers aan het onderhandelen is om deze tablets te verwezenlijken. Loopt alles naar behoren, dan zou massaproductie eind 2025 beginnen, en zouden de apparaten begin 2026 in de winkels liggen.

MacBook Pro

Op lange termijn wordt de Mac ook uitgerust met oled, aldus schermanalist Ross Young. Maar volgens hem gaat het nog wel even duren – minstens drie jaar. Hij verwacht dat de MacBook Pro als eerste aan de beurt is, en dat het pas in 2026 of 2027 gaat gebeuren.

Release?

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals wanneer de oled-apparaten verschijnen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!