Terug naar Apple publiceert gids voor veilig gebruik van AirTag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple publiceert gids voor veilig gebruik van AirTag

Door Annemiek Lourensen26 januari 2022 11:022 min. leestijd0

Vorig jaar verscheen er een splinternieuwe gadget: de AirTag, Apple’s eigen mini-tracker. Koppel je er een aan je kostbare spullen en raak je ze kwijt, dan spoor je ze dankzij de AirTag (en je iPhone) gemakkelijk op. Superhandig, maar er wordt ook misbruik van het product gemaakt. Daarom heeft Apple vannacht een gids uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe je veilig omgaat met hun producten, inclusief een sectie over de AirTag.

Apple AirTag veilig gids

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dankzij deze gids ga je veilig om met Apple’s AirTag

Afgelopen nacht heeft Apple een nieuwe ‘Personal Safety User Guide’ gelanceerd. In deze gids legt Apple precies uit hoe je veilig omgaat met hun producten (waaronder de AirTag) en welke ingebouwde veiligheidsfuncties er zijn. En dit is maar goed ook: er zijn verontrustende verhalen waarin misbruik wordt gemaakt van de AirTag. Locaties van anderen tracken zonder dat zij hier toestemming voor geven, is hierbij het voornaamste probleem.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De gids benadrukt verschillende strategieën waarmee je je persoonlijke veiligheid waarborgt. Denk hierbij aan het volgende: beheer zelf wie je toestemming geeft om je locatie te tracken, laat een vriend automatisch weten wanneer je thuiskomt, of leer snelle noodmeldingen te maken. En dat is niet alles, want Apple gaat de gids regelmatig updaten met tips.

Het doel van deze sectie is dus om lezers gerust te stellen: je kunt extra maatregelen nemen om jezelf te beschermen tegen tracking-misbruik van vreemden. Helaas is de gids (nog) niet in het Nederlands beschikbaar. Spreek je wel een woordje Engels, dan is het de moeite waard om een kijkje door Apple’s veiligheidsgids te nemen. Ook als je zelf geen AirTag ter beschikking hebt.

AirTag-problemen

Apple ligt al een tijdje onder vuur vanwege de AirTag. Zo zijn er niet alleen angstaanjagende berichten verschenen over het ongewenst tracken van mensen, maar uit onderzoek blijkt dat de AirTag ook te hacken is. Gelukkig is er wel een manier om dit laatste te voorkomen en kun je zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen nemen, al neemt dit niet weg dat de AirTag een hoop problemen met zich meebrengt.

Er doken zelfs zoveel verhalen van misbruik op, dat Apple afgelopen december een app heeft uitgebracht waarmee ook Android-gebruikers naar de AirTags kunnen scannen. Vertel het dus ook aan je vrienden zonder iPhone!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar