Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 161Je iPhone voelt weer als nieuw met iOS 18
Cover van

AirTags kunnen je hacken – en zo voorkom je het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple AirTag hack

Een Apple AirTag-hack kan gebruikt worden voor allerlei malafide doeleinden, waaronder het stelen van iCloud-accountgegevens. Dit blijkt uit onderzoek van een beveiligingsexpert.

Apple AirTag-hack: fout in de software

Het misbruik wordt mogelijk gemaakt door een fout in de website voor verloren AirTags. Op het moment dat je een AirTag als verloren opgeeft, kun je je telefoonnummer invoeren. Zodra iemand de AirTag vindt, en met een telefoon scant, opent de telefoon een speciale website van Apple. Op deze site kan de vinder het gekoppelde telefoonnummer zien.

Uit onderzoek van beveiligingsexpert Bobby Rauch blijkt nu dat je in plaats van alleen je telefoonnummer ook een werkend stuk code in kunt vullen. Op het moment dat de vinder de AirTag scant en naar Apple’s website geleid wordt, linkt deze code automatisch door naar een andere website. Dit gebeurt zonder dat de gebruiker dit doorheeft.

Gestolen gegevens

Hackers kunnen dit trucje flink misbruiken. Zo kan er bijvoorbeeld een neppe versie van Apple’s site getoond worden, waar gevraagd wordt naar het e-mailadres en wachtwoord van je Apple ID. Als de vinder dit invult, krijgt de hacker toegang tot het account, met alle gevolgen van dien.


kooptip


Pre-order de iPhone 16 Pro Max nu met voordeel oplopend tot €575!


Pre-order de iPhone 16 Pro Max nu met voordeel oplopend tot €575!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt

Maar ook andere sites kunnen nagebootst worden, waardoor AirTags op allerlei manieren een serieus gevaar kunnen vormen voor vinders die niet goed opletten.

Zo voorkom je een Apple AirTag-hack

Je voorkomt gelukkig vrij gemakkelijk dat je door een gevonden AirTag wordt gehackt.

Na het vinden van een AirTag hoef je namelijk nóóit je Apple ID in te vullen (of wat voor accountgegevens dan ook). Als je dit onthoudt, word je niet zo snel in de val gelokt. Bovendien kun je de adresbalk in de gaten houden: als hier niet found.apple.com staat, weet je direct dat er iets niet klopt.

Apple heeft overigens aangegeven bezig te zijn met een oplossing, maar het is nog niet bekend wanneer er een fix komt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Medium