Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

'AirPower verschijnt helemaal niet meer en wordt ander product'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple AirPower verschijning


Lees verder na de advertentie

Het lijkt er steeds meer op dat AirPower de winkelschappen niet haalt. De draadloze oplaadmat van Apple zou in 2018 uitgegeven worden, maar technische problemen staan een lancering in de weg. Apple zou de technologie nu willen gebruiken voor een ander product.

Apple AirPower verschijning

Er was nog een klein beetje hoop dat AirPower aangekondigd werd tijdens het Apple Event 2018. Dat was niet het geval. Er werd zelfs met geen woord gerept over de oplaadmat en na de keynote werden zelfs alle verwijzingen naar AirPower van de website van Apple geschrapt.

Het platform Sonny Dickson slaagde erin om exclusieve informatie bij medewerkers van Apple te ontfutselen, waardoor we iets beter weten waarom AirPower zoveel vertraging oploopt. Dat zou te maken hebben met een drietal redenen:

1. Warmtebeheer


kooptip

Eerder dit jaar stelden geruchten dat er problemen waren met oververhitting en die lijken waar te zijn. Volgens de bronnen aan Sonny Dickson produceert het apparaat inderdaad te veel warmte. Het apparaat zou zo heet worden dat het een slechte invloed heeft op de prestaties van de batterij. Bovendien heeft het ook een slechte invloed op de chip van AirPower, die oververhit zou raken.

2. Software

Daarnaast zou Apple moeite hebben met de communicatie tussen AirPower en de apparaten. Vooral het doorgeven van het oplaadpercentage van de Apple Watch en AirPods naar de iPhone zou een obstakel vormen.

3. Mechanische problemen

Het was de bedoeling dat AirPower drie verschillende apparaten draadloos kon opladen: de iPhone, Apple Watch en AirPods. Waar je het product dan op de oplaadmat plaatst, zou niet moeten uitmaken.

Om dit mogelijk te maken zijn er zo’n 21 tot 24 oplaadspoelen in de mat, die zich allemaal richten op een specifiek product. Hierbij moeten de spoelen elkaar overlappen, maar dit zorgt ervoor dat ze elkaar ook verstoren, wat ten koste gaat van de efficiëntie van de oplaadmat. Bovendien is dit deels de veroorzaker van het hitteprobleem.

AirPower nieuw product

Binnen Apple heerst er een brede consensus dat het onwaarschijnlijk is dat AirPower dit jaar nog zijn debuut maakt. Sommige personen stellen zelfs dat Apple het concept en handelsmerk van AirPower verwerkt in een compleet nieuw product. Het is niet duidelijk om wat voor product het gaat, maar deze zou pas na de lente van 2019 aangekondigd worden.