Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple haalt deze twee populaire iPhone-accessoires uit de verkoop

Auteur: Ward Edema
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple geeft, en Apple neemt weg: twee populaire iPhone-accessoires zijn na het Apple-event van dinsdagavond uit de verkoop gehaald. Dit zijn ze.

Deze iPhone-accessoires gaan uit de verkoop

Apple heeft dinsdagavond heel wat nieuws aangekondigd. Uiteraard was de spotlight gericht op de iPhone 15 en iPhone 15 Pro, maar Apple bracht ook twee nieuwe Apple Watch-modellen én verbeterde AirPods Pro 2023 uit.

Maar zoals gebruikelijk komen er niet alleen nieuwe dingen uit na een Apple-event – want er verdwijnen ook wat oude devices. En ditmaal zijn er twee iPhone-accessoires gesneuveld: de MagSafe Battery Pack en de MagSafe Duo.

MagSafe Battery Pack verdwijnt …

De MagSafe Battery Pack is nog wel het meest opvallende slachtoffer. Deze handige powerbank klikte je met het MagSafe-magneetje vast op je iPhone 12 of nieuwer. Zo kon je op dagen dat je je batterij intensief gebruikt tóch tot het einde van de dag komen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De reden dat Apple hem uit de verkoop heeft gehaald, heeft waarschijnlijk te maken de Lightning-poort die erop zit. De iPhone 15 heeft namelijk de stap gemaakt naar usb-c, en om nou twee kabeltjes te gebruiken voor je iPhone en een bijbehorend accessoire – dat werkt niet echt. Wel vreemd is dat Apple er niet voor gekozen heeft om gewoon een usb-c-poortje aan de Battery Pack toe te voegen.

… en de MagSafe Duo ook

De MagSafe Duo-lader, waarmee je zowel je iPhone als je Apple Watch kunt opladen, is om dezelfde reden nu uit de verkoop gehaald. Ook dit accessoire had een Lightning-poort, die nu dus obsoleet is.

snelheid MagSafe Duo-oplader

Bovendien werkte de MagSafe Duo al niet zo goed met de iPhone 14 Pro (en nu de iPhone 15 Pro). De camera van die toestellen is namelijk dusdanig groot dat ze niet goed meer op de oplader passen. Bij de Pro Max-modellen speelde dit probleem niet.

Nog even te koop

Je kunt de MagSafe Battery Pack én de MagSafe Duo nog even kopen bij webshops buiten Apple zelf om. Hier vind je ze (onder andere):

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!