Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple verlaagt prijzen in App Store

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App Store op iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple verandert binnenkort de prijzen in de App Store. Voor Nederland, België en alle andere eurolanden – behalve Montenegro – betekent dit een prijsverlaging. Waarom worden de App Store prijzen verlaagd? En wat zijn de nieuwe tarieven precies?

App Store prijzen verlaagd

Apple heeft app-ontwikkelaars laten weten dat ergens de komende dagen de prijzen van apps worden aangepast. Zowel apps als in-app aankopen worden in de eurozone ietsje goedkoper. Maar voor lopende abonnementen verandert er niets. Dat kan reden genoeg kan zijn om een abo tijdelijk op te zeggen en opnieuw af te sluiten. Maar let op: mogelijk verhogen app-ontwikkelaars hun tarieven.

Apple heeft verschillende redenen om de App Store prijzen te verlagen. In de eerste plaats heeft het te maken met valutaschommelingen. Daarnaast zijn veranderingen in belastingtarieven van invloed. Voor de eurolanden, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika pakt dat nu dus goed uit voor de consument. Maar in Georgia en Tajikistan wordt de prijs juist hoger.

Nieuwe App Store tarieven

Apple werkt met vaste prijstarieven in de App Store, ook wel tiers genoemd. Voorheen waren de prijzen €1,09, €2,29, €3,49, €4,49 enzovoorts. Nu is dat 0,99, 1,99 2,99, 3,99 en zo steeds een euro erbovenop, zo blijkt uit de vernieuwde prijslijst (pdf) die Apple gepubliceerd heeft. Boven de vijftig euro werkt Apple met sprongen van vijf euro. Dat maakt de tarieven ook meteen een stuk duidelijker.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De laatste keer dat Apple iets aan de tarieven in de App Store veranderde, was in 2017. Toen werden de prijzen in de eurolanden juist iets verhoogd. Een app van 99 cent ging toen € 1,09 kosten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple