Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple laat geheime apps toe in de App Store

Auteur: Ward Edema
0 reacties
App Store geheime apps


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een interessante wijziging doorgevoerd in de App Store: ontwikkelaars mogen nu geheime apps publiceren. Zo werkt het.

App Store geheime apps

De App Store is sinds z’n introductie in 2009 altijd volledig ‘openbaar’ geweest. Dit betekent dat elke app die App Store staat vindbaar is via de ingebouwde zoekfunctie. Hier komt nu verandering in.

Apple staat vanaf nu namelijk toe dat ontwikkelaars hun apps ‘verborgen’ maken. Dit betekent dat hij wel in de App Store staat, maar dat je ‘m als gebruiker niet meer handmatig kunt vinden. Zoek je ernaar, dan verschijnt hij dus niet. Hij verschijnt ook niet bij de toplijsten, aanbevelingen of categorieën in de App Store.

Maar hoe kun je de app dan wel downloaden? Dit gaat via een linkje. Iedereen die toegang heeft tot de link naar de app in de App Store, krijgt daarmee de mogelijkheid om de app te installeren.

Wat is het nut?


kooptip

Maar waarom zou een ontwikkelaar een app verborgen willen houden? Dit heeft te maken met het doel van de app. Gaat het bijvoorbeeld om een applicatie voor een organisatie, het onderwijs, winkel- of horecapersoneel of een specifiek evenement, dan hoeft dit niet per se publiek op de App Store te staan. Dan heb je namelijk de kans dat mensen per ongeluk je app downloaden, met waarschijnlijk slechte recensies en allerlei vragen voor de ontwikkelaar tot gevolg.

Dit nieuwe beleid van Apple betekent echter niet dat ontwikkelaars nu via deze weg apps kunnen ’testen’. Volgens de regels moeten apps namelijk nog steeds helemaal klaar zijn, en mogen ze niet als bèta of alpha in de App Store gezet worden. Dit kan alleen via TestFlight, Apple’s distributie-app voor bèta-versies.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors