Terug naar ‘De App Store wordt duurder in Nederland en België’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘De App Store wordt duurder in Nederland en België’

Door Annemiek Lourensen20 september 2022 09:502 min. leestijd0

De prijzen van apps en in-app aankopen in de App Store zullen de aankomende tijd omhoog gaan. Apple heeft de maatregel afgelopen maandag aangekondigd, en ja, ook Nederland en België worden getroffen. Maar hoeveel duurder worden de producten in de App Store?

App Store duurder

App Store duurder in Nederland en België

Apple heeft de prijsstijgingen aangekondigd in een bericht aan app-ontwikkelaars, waarin staat dat de nieuwe prijzen vanaf 5 oktober 2022 ingaan. Alle landen binnen de eurozone moeten eraan geloven, waaronder dus Nederland en België. Ook Apple-liefhebbers in Chili, Egypte, Maleisië, Pakistan, Polen, Zuid-Korea, Zweden en Vietnam krijgen met de extra kosten te maken.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Waarom de Europese App Store deze prijsstijgingen ziet, heeft Apple niet onthuld. Het blijft dus gokken wat de oorzaak is, maar we kunnen wel een goede gok doen: de wisselkoers. De euro en dollar staan voor de eerste keer in 20 jaar gelijk aan elkaar – 1 dollar is 1 euro waard. Apple heeft de oorzaak van de prijsstijgingen in Vietnam wél onthuld: de nieuwe belastingregels daar.

Wat worden de nieuwe prijzen?

Voor App Store-producten in de eurozone weten we al hoe de nieuwe prijzen eruit gaan zien. Kost een app of in-app aankoop op moment van schrijven € 0,99, dan wordt dit begin oktober € 1,19. Daarentegen stijgt een product van € 9,99 naar wel € 11,99. Zo gaan ze met maar liefst 20% omhoog.

Een schrale troost: app-ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om de abonnementskosten voor huidige abonnees niet te verhogen. Wellicht dat jij dus voorlopig hetzelfde bedrag blijft betalen voor je afgesloten abonnementen.

Heb je de afgelopen tijd getwijfeld om een specifieke app aan te schaffen? Doe dit dan voordat de nieuwe regel ingaat, zodat je geen kosten gaat betalen die je had kunnen vermijden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar