Terug naar Advertenties in de App Store: hoe irritant zijn ze?!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Advertenties in de App Store: hoe irritant zijn ze?!

Door Laura Grootaarts7 oktober 2016 10:252 min. leestijd0

Op zoek naar een app in de App Store? Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat je advertenties voor relevante apps krijgt voorgeschoteld. In de Amerikaanse App Store is het inmiddels al zover.

Advertenties App Store

In juni al aangekondigd

Dat er advertenties verschijnen, is geen verrassing. Al in juni werd aangekondigd dat er voortaan gesponsorde zoekresultaten te zien zouden zijn in de App Store. Zoek je op een bepaalde term in de Amerikaanse iOS App Store, dan kan het zijn dat je bovenaan de lijst met zoekresultaten een advertentie ziet. De advertenties sluiten aan bij de zoekterm die je hebt ingevoerd. Dus zoek je naar ‘weer’ en zie je een advertentie, dan zal die verwijzen naar een app in het juiste genre: eentje dus die het weerbericht voorspelt. Je wordt dan gelukkig niet lastiggevallen door een advertentie voor de zoveelste Candy Crush-kloon. De advertenties zijn te zien op de iPhone en iPad, en niet in iTunes.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Reclame-circus in de App Store?

Ad Amerikaanse App Store

Verandert de App Store hiermee dan in een grote schreeuwende reclame-folder? Als je kijkt naar de screenshots uit de Amerikaanse App Store, dan valt het mee. Er is per pagina met zoekresultaten slechts plek voor één advertentie. Deze onderscheidt zich duidelijk van de overige apps. Hij staat bovenaan op de pagina en heeft een subtiel blauw kleurtje. Om nog maar eens duidelijk te maken dat het om een betaalde reclame gaat, staat onder de naam van de app het woord ‘ad’.

Advertenties App Store

App-ontwikkelaars krijgen van Apple advertentie-tegoed om daarmee de nieuwe functie van de App Store uit te proberen. Ze krijgen honderd dollar cadeau om mee te experimenteren. Overigens hoeven ze pas te betalen op het moment dat iemand ook daadwerkelijk op de advertentie tikt om de app te downloaden of om meer informatie over de betreffende app te lezen.

Het zal niet lang meer duren voordat de advertenties ook opduiken in landen buiten de Verenigde Staten. Zit jij te wachten op dit soort reclames in de App Store?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar