Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Advertenties in de App Store: hoe irritant zijn ze?!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Advertenties App Store


Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een app in de App Store? Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat je advertenties voor relevante apps krijgt voorgeschoteld. In de Amerikaanse App Store is het inmiddels al zover.

Advertenties App Store

In juni al aangekondigd

Dat er advertenties verschijnen, is geen verrassing. Al in juni werd aangekondigd dat er voortaan gesponsorde zoekresultaten te zien zouden zijn in de App Store. Zoek je op een bepaalde term in de Amerikaanse iOS App Store, dan kan het zijn dat je bovenaan de lijst met zoekresultaten een advertentie ziet. De advertenties sluiten aan bij de zoekterm die je hebt ingevoerd. Dus zoek je naar ‘weer’ en zie je een advertentie, dan zal die verwijzen naar een app in het juiste genre: eentje dus die het weerbericht voorspelt. Je wordt dan gelukkig niet lastiggevallen door een advertentie voor de zoveelste Candy Crush-kloon. De advertenties zijn te zien op de iPhone en iPad, en niet in iTunes.

Reclame-circus in de App Store?

Ad Amerikaanse App Store


kooptip

Verandert de App Store hiermee dan in een grote schreeuwende reclame-folder? Als je kijkt naar de screenshots uit de Amerikaanse App Store, dan valt het mee. Er is per pagina met zoekresultaten slechts plek voor één advertentie. Deze onderscheidt zich duidelijk van de overige apps. Hij staat bovenaan op de pagina en heeft een subtiel blauw kleurtje. Om nog maar eens duidelijk te maken dat het om een betaalde reclame gaat, staat onder de naam van de app het woord ‘ad’.

App-ontwikkelaars krijgen van Apple advertentie-tegoed om daarmee de nieuwe functie van de App Store uit te proberen. Ze krijgen honderd dollar cadeau om mee te experimenteren. Overigens hoeven ze pas te betalen op het moment dat iemand ook daadwerkelijk op de advertentie tikt om de app te downloaden of om meer informatie over de betreffende app te lezen.

Het zal niet lang meer duren voordat de advertenties ook opduiken in landen buiten de Verenigde Staten. Zit jij te wachten op dit soort reclames in de App Store?