Terug naar iPhone SE 2020 opvallend geliefd bij … Android-gebruikers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2020 opvallend geliefd bij … Android-gebruikers

Door Koen van Ekeren21 juli 2020 10:392 min. leestijd0

De tweede generatie iPhone SE is net als zijn voorganger een verkoophit, zo wijst een onderzoek uit. Terwijl de wereldwijde smartphone-verkoop flink lijdt onder de uitbraak van het coronavirus, vormt de iPhone SE 2020 een ‘lichtpuntje’ dat het boven verwachting doet. Opvallend is dat de instap-iPhone erg in trek is bij Android-gebruikers.

Android naar iPhone SE

Van Android naar iPhone SE

Het onderzoek – dat zich richt op de Verenigde Staten – komt af van marktonderzoeker Counterpoint Research. Zij legden de kopers van de nieuwe iPhone SE onder de loep. Meer dan 30 procent van de gebruikers beschikte volgens de verkoopschattingen over een relatief oude iPhone. Zij stapten over vanaf een iPhone 6s of ouder. Nog saillanter is dat bijna een even groot aandeel de sprong maakte vanaf een Android-toestel: 26 procent.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Dat is precies waar Tim Cook op hoopte. Na de lancering van de iPhone SE 2020 liet de Apple-baas doorschemeren dat er met de SE werd gemikt op Android-gebruikers. En met de bewering dat de iPhone SE ‘sneller is dan de snelste Android-telefoons’, deed de CEO alvast een poging wat klanten voor zich te winnen.

Toch daalde de verkoop van iPhones in het tweede kwartaal van 2020 ten opzichte van vorig jaar: met 23 procent. Dat is in lijn met de algehele trend, want er werden in diezelfde periode ongeveer 25 procent minder smartphones verkocht. Samsung heeft van de smartphone-fabrikanten het minst te lijden onder de coronaperikelen; zij verkochten ongeveer 11 procent minder Samsung-telefoons.

Corona-dal

Positief is dat de smartphone-markt uit het corona-dal lijkt te klimmen. Van mei tot eind juni groeide de verkoop met de week. In juni 2020 werden zelfs meer smartphones verkocht dan in juni 2019. Daarmee lijkt de markt zich net op tijd te herstellen voor de nieuwe iPhones 12-modellen van Apple. Die worden waarschijnlijk eind september gepresenteerd.

Wil je weten of de betaalbare iPhone ook iets voor jou is? Lees dan ons iPhone SE 2020 dossier, of bekijk ons uitgebreide iPhone-koopadvies.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: 9to5Mac

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar