Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo voorkomt Apple stalking met AirTags

Auteur: Laura Grootaarts
6 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Gisteren presenteerde Apple de nieuwe AirTags. Daarmee kun je je kostbare spullen traceren. Je sleutels, je portemonnee, je tas: op een plattegrondje zie je dan precies waar ze zijn. De AirTags zijn bedoeld om voorwerpen mee te volgen, géén personen. Maar wat nu als iemand stiekem een AirTag in je jas of je tas laat glippen? Kan diegene je dan ongemerkt achtervolgen of stalken?

AirTag

Apple heeft hier natuurlijk over nagedacht, en maakt het mensen die misbruik willen maken van de AirTags bijzonder lastig. Ze hebben hiervoor verschillende maatregelen gekomen.

AirTags: stalking voorkomen door slimme functies

AirTags stalking voorkomen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Beweegt er een AirTag een hele tijd met je mee, terwijl deze niet van jou is? En is de eigenaar niet in je buurt? Dan verschijnt er op je iPhone een bericht waarin gemeld wordt dat er een onbekende AirTag in jouw buurt gesignaleerd is. Als je de AirTag zo snel niet ziet, kun je er een geluid op afspelen zodat je hem gemakkelijker kunt vinden. Daarna kun je de AirTag deactiveren.

Heb je geen iPhone? Ook daar is aan gedacht. Na verloop van tijd begint een AirTag die niet in de buurt van zijn eigenaar is automatisch te bliepen. Je kunt deze AirTag dan scannen met een telefoon met daarin een NFC-chip – en de meeste Android-toestellen hebben die wel. Daarna doorloop je de stappen op het scherm om de tag te deactiveren.

Apple raadt dan nog wel aan om, als je je niet veilig voelt, contact op te nemen met de politie. Mogelijk heb je dan de AirTag of het serienummer dat erop staat nodig.

Apple AirTag kopen

Apple presenteerde de AirTag gisterenavond tijdens een event waarin ook de nieuw ontworpen iMac en een nieuwe iPad Pro gelanceerd werden. De AirTags zijn vanaf aanstaande vrijdag te bestellen en kost 35 euro per stuk, een 4-pack kost 119 euro. Je kunt AirPods gratis laten graveren met bijvoorbeeld je initialen of een emoji.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!