Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirTag heeft opmerkelijke software-update: dit moet je weten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple AirTag


Lees verder na de advertentie

Apple rolt vanaf vandaag een firmware-update uit voor de AirTags. De software heeft een belangrijke verbetering die te maken heeft met de privacy. In dit artikel lees je wat er is veranderd, en hoe je ziet of je AirTag is bijgewerkt naar de nieuwste firmwareversie.

AirTag software-update

AirTag update

Het updaten naar de nieuwe firmware gebeurt automatisch; je hoeft er dus niets voor te doen. Wel kun je controleren of AirTag (die te koop is vanaf € 35) is bijgewerkt:

  1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Tik op het tabblad ‘Objecten’.
  3. Tik op de naam van de AirTag.
  4. Tik wederom op de naam van de AirTag.

Naast ‘Firmware’ staat de versie. De nieuwe firmware heeft nummer 1.0.276. Als je dit nummer ziet, betekent dit dat je AirTag is geüpdatet. Mogelijk zie je nu nog (net als wij) de vorige versie staan: 1.0.225. Er is geen manier om de software-update van de AirTag te forceren. Zorg wel dat de AirTag zich in de buurt van de iPhone bevindt, want die is nodig om de update uit te voeren.

Wat is er veranderd?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat je misschien al wist, is dat de AirTag een geluidssignaal kan afspelen om stalking met de AirTag te voorkomen. Dit gebeurt als de AirTag over een langere periode niet in de buurt is van de eigenaar, maar hij wél in beweging is. De AirTag begint dan te piepen.

Voorheen gebeurde dit als de AirTag langer dan drie dagen van de eigenaar was gescheiden. Een vrij lange periode, waardoor de tracker alsnog vrij eenvoudig kon worden ingezet om een persoon te volgen.

Met de nieuwe firmware-update maakt Apple dit lastiger. Na acht uur speelt de AirTag op een willekeurig moment een geluidssignaal af. Dit gebeurt ergens tussen de 8 en 24 uur nadat de AirTag en eigenaar van elkaar gescheiden zijn.

De AirTag slaat overigens alleen alarm als jij niet in de buurt bent én de AirTag zich verplaatst. Ligt je AirTag thuis stof te happen terwijl je langer dan acht uur van huis bent, dan is het dus niet zo dat het alarm afgaat. Tenzij bijvoorbeeld je partner hem per ongeluk meeneemt – dan is de kans er wel.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Android-app

Naast de firmware-update heeft Apple meer nieuws: het bedrijf ontwikkelt een AirTag-app voor Android. Die is ontworpen om Android-gebruikers te waarschuwen wanneer ze een AirTag bij zich dragen. Zo houdt Apple ook rekening met de privacy van Android-gebruikers.

Nu kan een AirTag overigens ook worden geïdentificeerd met een Android-toestel, al moet je maar net weten hoe. Dit gebeurt met behulp van NFC. Raak je bijvoorbeeld je sleutels kwijt, dan kan de Android-gebruiker zijn of haar telefoon in de buurt van de AirTag houden en de contactgegevens zien.