Terug naar Een AirTag voor je hond? Hierom is het geen goed idee
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Een AirTag voor je hond? Hierom is het geen goed idee

Door Ward Edema1 februari 2023 09:293 min. leestijd0

Een AirTag voor je hond lijkt misschien handig om je viervoeter in de gaten te houden, maar niets is minder waar. Dit is waarom.

AirTag hond

AirTag hond: liever niet

De AirTag is de ultieme tracker op dit moment. Doordat zijn locatie wordt doorgegeven door álle iPhones, iPads en Macs die ook verbonden zijn met het Zoek mijn-netwerk van Apple, is de AirTag bijna altijd weer terug te vinden. Het is dan ook niet meer dan logisch om een AirTag aan de halsband van je hond te bevestigen – toch?

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt dat je dat toch beter níét kunt doen. Er zijn namelijk – in ieder geval in de VS – al meerdere incidenten geweest met een AirTag die door een hond is doorgeslikt. En dat is ook niet zo verrassend. Een AirTag zit doorgaans in een relatief open hoesje, omdat anders zijn kleine antenne belemmerd wordt. En laat zo’n open hoesje, al bungelend aan een halsband, nou net érg gemakkelijk zijn voor een hond om open te kauwen.

Hierom is het gevaarlijk

Maar wat voor effect heeft zo’n doorgeslikte AirTag? Op het eerste gezicht lijkt er niet zo veel aan de hand te zijn: vaak komt de AirTag er aan één van de zijdes van de hond wel weer uit. Maar wanneer dit niet gebeurt, moet de hond behandeld worden om dit proces te helpen.

AirTag halsband
Zo moet het dus níét: doordat de AirTag los op de halsband zit, is hij zo door te slikken.

In sommige gevallen moet de hond zelfs geopereerd worden om de AirTag te verwijderen. Om nog niet te beginnen over de risico’s die de chemische batterij in de AirTag met zich meebrengt als deze openbreekt. Kortom: een AirTag kan levensgevaarlijk zijn voor je trouwe viervoeter.

AirTag voor je hond: zo kan het wél

Maar wat nou als je je hond écht wilt kunnen volgen voor het geval dat hij wegloopt? Dan moet je gaan voor een halsband waarbij de AirTag heel goed is geïntegreerd. Een goed voorbeeld is de FollowPaw, waarbij de AirTag is verwerkt tussen de lagen van de halsband. Hierbij is de kans dat je hond hem vindt en doorslikt klein.

Bekijk de FollowPaw op Amazon.nl

Het beste is uiteindelijk om je hond gewoon goed in de gaten houden als hij een halsband met AirTag draagt, en hem af te doen als je weet dat de hond uit zicht zal zijn. Dan is de kans op een piepende Apple-tracker in zijn maag zo goed als nul.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar