Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirTag brengt vermiste hond weer veilig bij zijn baasje

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag


Lees verder na de advertentie

Een Californië hebben de hulpdiensten een hond gered die was meegesleurd door overstromingswater. De hond droeg een Apple AirTag, en daardoor wisten zijn baasjes en brandweerlieden hem al snel weer op te sporen.

Hond AirTag

AirTag: hond gered

De 1-jarige pup Seamus – een Australische herder – viel in de woeste waterstroom nadat hij tijdens een wandeling was weggelopen van zijn baasje. ‘Één pootje in het water, en weg was hij’, zeggen zijn baasjes. Seamus dreef al snel uit het zicht. Het afwateringsnetwerk voerde de hond ongeveer anderhalve kilometer weg van de plek waar hij verdween. Daar zat hij vast op de bodem van de toegangsbuis. Maar gelukkig droeg de hond naast zijn conventionele ID-tag ook en AirTag. Eerst leek de locatie van de AirTag niet te verversen, maar uiteindelijk gebeurde dat toch en wisten plaatselijke reddingswerkers de hond uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Eigenlijk niet hiervoor bedoeld


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple heeft AirTags gemaakt om voorwerpen op te sporen, en het bedrijf raadt het gebruik ervan af voor het volgen van huisdieren, kinderen of andere levende wezens. Er moeten iPhones in de buurt zijn om het signaal van de AirTag op te pikken, en in zeer afgelegen gebieden zijn er wellicht geen iPhones in de buurt en wordt het signaal dus ook niet geregistreerd. Een andere beperking is dat je de AirTag niet kunt delen met je gezin. Je kunt de AirTag zien in de Zoek mijn-apps van één Apple ID. Dus als een hond de benen neemt, kan slechts één van zijn baasjes zijn locatie zien.

Toch maken veel huisdiereigenaren dankbaar gebruik van AirTags om de locatie van hun huisdieren bij te houden. Er is een breed scala aan halsbanden, harnassen en andere accessoires waarmee een huisdier met een AirTag kan worden uitgerust. Zo probeerden wij een tijd terug de FollowPaw AirTag-hondenhalsband uit. Ook bij webshops als Amazon vind je diverse manieren om een AirTag aan je hond te bevestigen.

Bron: via MacRumors