Terug naar AirTag brengt vermiste hond weer veilig bij zijn baasje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirTag brengt vermiste hond weer veilig bij zijn baasje

Door Laura Grootaarts23 januari 2023 13:282 min. leestijd0

Een Californië hebben de hulpdiensten een hond gered die was meegesleurd door overstromingswater. De hond droeg een Apple AirTag, en daardoor wisten zijn baasjes en brandweerlieden hem al snel weer op te sporen.

Hond AirTag

AirTag: hond gered

De 1-jarige pup Seamus – een Australische herder – viel in de woeste waterstroom nadat hij tijdens een wandeling was weggelopen van zijn baasje. ‘Één pootje in het water, en weg was hij’, zeggen zijn baasjes. Seamus dreef al snel uit het zicht. Het afwateringsnetwerk voerde de hond ongeveer anderhalve kilometer weg van de plek waar hij verdween. Daar zat hij vast op de bodem van de toegangsbuis. Maar gelukkig droeg de hond naast zijn conventionele ID-tag ook en AirTag. Eerst leek de locatie van de AirTag niet te verversen, maar uiteindelijk gebeurde dat toch en wisten plaatselijke reddingswerkers de hond uit zijn benarde situatie te bevrijden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eigenlijk niet hiervoor bedoeld

Apple heeft AirTags gemaakt om voorwerpen op te sporen, en het bedrijf raadt het gebruik ervan af voor het volgen van huisdieren, kinderen of andere levende wezens. Er moeten iPhones in de buurt zijn om het signaal van de AirTag op te pikken, en in zeer afgelegen gebieden zijn er wellicht geen iPhones in de buurt en wordt het signaal dus ook niet geregistreerd. Een andere beperking is dat je de AirTag niet kunt delen met je gezin. Je kunt de AirTag zien in de Zoek mijn-apps van één Apple ID. Dus als een hond de benen neemt, kan slechts één van zijn baasjes zijn locatie zien.

Toch maken veel huisdiereigenaren dankbaar gebruik van AirTags om de locatie van hun huisdieren bij te houden. Er is een breed scala aan halsbanden, harnassen en andere accessoires waarmee een huisdier met een AirTag kan worden uitgerust. Zo probeerden wij een tijd terug de FollowPaw AirTag-hondenhalsband uit. Ook bij webshops als Amazon vind je diverse manieren om een AirTag aan je hond te bevestigen.

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar