Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘AirPods krijgen usb-c – en andere Apple-accessoires ook’

Auteur: Ward Edema
2 reacties
AirPods usb-c


Lees verder na de advertentie

AirPods krijgen usb-c, en ook andere accessoires van Apple stappen volgens nieuwe geruchten binnenkort van Lightning af. Dit moet je weten.

Lightning-aansluiting

Apple heeft sinds 2012 bijna alle accessoires overgezet op een Lightning-aansluiting. Dit is op zich een logische stap geweest: hierdoor kun je je toetsenbord, muis, AirPods en meer gemakkelijk met je telefoonoplader van stroom voorzien.

Tegenwoordig wordt dit echter steeds meer als een nadeel gezien. Dit komt door de opkomst van usb-c, een oplaadpoort die je nu op bijna elk apparaat vindt – waaronder de meeste iPads en alle moderne Macs. Je hebt dus speciaal voor de iPhone, AirPods en Apple’s accessoires een Lightning-kabel nodig, en dat is vrij onhandig.

AirPods met usb-c

AirPods 3 goedkoopst


kooptip

Vorige week kwam al het gerucht dat de iPhone de overstap gaat maken naar usb-c, en dit werd later bevestigd door de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de EU, waar alle smartphones binnenkort een usb-c-poort moeten hebben.

Nu geeft Ming-Chi Kuo aan dat ook AirPods en andere Apple-accessoires – denk hierbij aan Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad en Beats-koptelefoons – van Lightning afstappen. Daardoor laad je straks ál je apparaten op met usb-c, en kun je je Lightning-kabeltje in de lade laten liggen. Wel zo handig. Bovendien heeft usb-c wat andere voordelen, zoals ondersteuning voor sneller opladen, en een minder grote kans op stofophoping in de poort.

Wanneer?

Apple usb-c-kabel

Wanneer Apple alle apparaten gaat overzetten naar usb-c, is nog niet bekend – op de iPhone na, die in 2023 de overstap gaat maken. Wanneer de iPhone overstapt, zal de rest waarschijnlijk spoedig volgen. Ga er dus vanuit dat je meer dan een jaar geduld moet hebben, en dat Apple’s accessoires vanaf september 2023 een usb-c-poort krijgen.

Wil je op de hoogte blijven van wanneer je eindelijk je Lightning-kabels weg kan gooien? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac