Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple brengt update 5E135 uit voor (bijna) alle AirPods: zo werk je ze bij

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods update 5E135


Lees verder na de advertentie

Apple heeft update 5E135 uitgebracht voor bijna alle AirPods-modellen. Maar hoe werk je je AirPods eigenlijk bij?

AirPods update 5E135

Het is weer zover: Apple houdt deze week een flinke update-ronde. Gisteren waren macOS en iOS al aan de beurt met een nieuw soort beveiligingsupdate, in de vorm van iOS 16.4.1 (a) en macOS 13.3.1 (a). Vandaag krijgen ook de AirPods een update – en wat andere onverwachte apparaten ook.

Voor de AirPods gaat het om update 5E135. Deze komt uit voor bijna alle AirPods-modellen. Wat er nieuw is? Dat is (nog) niet bekend. De kans is groot dat het om een bugfix of beveiligingsupdate gaat. Dit is de lijst van AirPods die de update ontvangen:

Zo werk je je AirPods bij

Het bijwerken van je AirPods is helaas niet zo snel gepiept als het updaten van je iPhone, iPad of Mac. Er is namelijk geen specifieke knop om de update uit te voeren. In plaats daarvan moet je je AirPods opladen en in de buurt houden van je iPhone, waarna de update vanzelf wordt geïnstalleerd. Het kan soms dagen duren voordat dit eindelijk gebeurt, dus geduld is benodigd. Je controleert of je de nieuwste versie hebt in ‘Instellingen>Bluetooth’. Tik hier op het i’tje achter [Naam van je AirPods] en de versie verschijnt in beeld.


kooptip

AirPods versie

Dit werkt ook als je de AirPods aan de lader bij je iPad of Mac in de buurt houdt. Bij laatstgenoemde moet je wel minstens macOS 12.3 op je Mac hebben staan. En heb je geen iPhone, iPad of Mac, maar gebruik je je AirPods met een ander apparaat? Dan geeft Apple de vreemde suggestie om je AirPods te laten updaten bij een Apple Store of Apple Authorized Service Provider.

Andere updates

Apple heeft ook de update 5B66 uitgebracht voor de PowerBeats Pro en Beats Fit Pro. Daarnaast is versie 258.0 uitgekomen voor Apple’s magnetische MagSafe-oplader voor iPhone en AirPods. Voor al deze updates geldt: ze worden vanzelf geïnstalleerd.

Wil je op de hoogte blijven van andere updates voor je Apple-apparaten? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac