Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

AirPods Pro update: deze functie van de AirPods Pro 2 krijg jij óók (update)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods Pro 2


Lees verder na de advertentie

Update 4 oktober: Volgens Apple-leaker Mark Gurman is de aanwezigheid van de adaptieve transparantie-optie voor de originele AirPods Pro een bug in de iOS 16.1 bèta, en dus niet een functie. Daar zal meer zekerheid over zijn zodra de volgende bèta uitkomt: is de functie dan verdwenen, dan weten we zeker dat het inderdaad om een bug ging.

Update 5 oktober: Gurman had gelijk: gisteren is er een nieuwe iOS 16.1 bèta verschenen, en daarin is de optie voor de oude AirPods Pro plots weer verdwenen.


Krijg je bij het zien van de AirPods Pro 2 de kriebels om een setje te kopen? Wacht dan nog even, want een van de nieuwe functies van de AirPods Pro 2 komt binnenkort via een update ook naar je oude AirPods Pro!

Adaptieve transparantie

Apple kondigde een paar weken geleden de AirPods Pro 2 aan met betere speakers, volumebediening en een totaal nieuw ontworpen case. Misschien nog wel de meest indrukwekkende vernieuwing is de totaal vernieuwde ruisonderdrukking, die een stuk beter het achtergrondgeluid weg kan filteren, maar ook ondersteuning heeft voor Adaptieve transparantie.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Adaptieve transparantie is de vernieuwde versie van de oude transparantiemodus. Hiermee hoor je – net als bij de oude AirPods Pro – je omgevingsgeluid alsof je geen oortjes in hebt. Maar nieuw is dat harde geluiden worden verminderd. Dit betekent dat je bijna alles op normaal niveau hoort, maar dat geluiden als toeters, sirenes en drilboren een stuk zachter klinken.

AirPods Pro update

AirPods Pro Black Friday

Hoewel het leek alsof Adaptieve transparantie alleen naar de AirPods Pro 2 zou komen, blijkt nu dat het ook naar de oude AirPods Pro komt. Dit gebeurt aan de hand van een tussentijdse update voor de iPhone (iOS 16.1) en een update die automatisch naar de AirPods Pro wordt gestuurd. Dit werd ontdekt in een bèta van iOS 16.1 die deze week uitkwam.

De uiteindelijke release van iOS 16.1 wordt midden of eind oktober verwacht. Dit betekent dus dat je waarschijnlijk al zeer snel gebruik kunt maken van Adaptieve transparantie op je eerste generatie AirPods Pro.

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste weten wanneer je je iPhone én je AirPods kunt updaten? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors