Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Pro hadden bijna een andere naam (en die is nogal maf)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods Pro 2

Het had niet veel gescheeld of de AirPods Pro hadden een compleet andere naam gehad. En die klinkt achteraf wat knullig.

Lees verder na de advertentie

AirPods Pro naam

De AirPods Pro zijn Apple’s beste oortjes tot nu toe. Ze hebben noise cancelling, hoge kwaliteit audio en slimme trucjes als ruimtelijke audio en automatisch koppelen. Maar hoewel Pro-naam inmiddels helemaal ingeburgerd is, had Apple eerst heel andere plannen voor de benaming van de oortjes.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens interne informatie van techblog MacRumors blijkt namelijk dat er een plan op tafel lag om de oortjes ‘AirPods Extreme’ te noemen. Dat klinkt niet helemaal des Apples, totdat je bedenkt dat de AirPort Extreme – Apple’s eigen router – ooit een ding was.

kooptip

Waarom toch niet?

Dat Apple uiteindelijk niet voor deze extreme naam heeft gekozen, heeft waarschijnlijk een paar redenen. Ten eerste zorgde de naam voor wat interne commotie, zo blijkt uit de bevindingen van MacRumors. Daarnaast zou het bestaan van zowel AirPods Extreme als AirPort Extreme enigszins verwarrend zijn geweest. Ook was 2019, het jaar waarin de AirPods Pro op de markt kwamen, het eerste jaar dat er een Pro-model van de iPhone kwam. Voor de klant was het waarschijnlijk logischer om die namen gelijk te houden.

AirPods Extreme

De kans dat Apple ooit alsnog de ‘Extreme’-naam terug gaat brengen lijkt klein. Zelfs voor apparaten als de Apple Watch, waar Extreme nog niet eens zo’n gekke naam zou zijn voor een extra robuust model, heeft Apple nu gekozen voor ‘Ultra’. Maar wie weet: Apple heeft ons eerder verbaasd, bijvoorbeeld toen iSight (de naam van Apple’s webcams) opeens weer terugkwam als de naam voor de camera van de iPhone en iPad. Zeg dus nooit nooit!