Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Firmware AirPods Pro updaten: voortaan kun je terecht bij Apple

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Pro met Lightning-kabel


Lees verder na de advertentie

Vanaf deze week krijgen Apple Stores en erkende Apple Serviceproviders toegang tot software waarmee ze de AirPods Pro kunnen updaten naar de meest recente firmware. Zo’n firmware-update gaat doorgaans automatisch, maar soms hapert er iets. En dan komt deze nieuwe ‘AirPods firmware updater tool’ goed van pas.

AirPods Pro firmware updater tool

Zo nu en dan verschijnt er nieuwe firmware voor de AirPods. Niet voor nieuwe functies, maar voor het verbeteren van de prestaties en de veiligheid. Maar als consument kun je niet zélf de update binnenhalen. De firmware-update voor de AirPods wordt automatisch gedownload zonder dat jij het merkt, waarschijnlijk als de oortjes worden opgeladen. Maar soms stagneert er iets in het proces. Wat kan er zoal mis gaan?

Er zijn diverse scenario’s. Zo kan er een mismatch ontstaan tussen de firmware van verschillende AirPods-onderdelen. Bijvoorbeeld als het ene oortje wel geüpdatet is en het andere niet. Of als je vervangende oortjes hebt met een andere firmware-versie dan de case. Ook mensen die AirPods gebruiken zonder een iPhone of iPad, kunnen niet updaten. In die gevallen kun je voortaan terecht bij onder meer de Apple Store, want die kunnen de nieuwe firmware naar je AirPods pushen.

Voor welke AirPods?

Apple vermeldt dat de tool compatibel is met AirPods Pro met een draadloze oplaadhoes of een MagSafe-oplaadhoes. Het is onduidelijk of het ook werkt met andere AirPods-modellen, zoals de onlangs uitgebrachte derde generatie AirPods. De AirPods Firmware updater is voor intern gebruik bij Apple, en niet bestemd voor de consument.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors