Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verhelpt deze update de noise cancelling-problemen van de AirPods Pro?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Nieuwe AirPods 2020 mei


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de AirPods Pro. Wat de update precies doet, is onbekend: waarschijnlijk verhelpt Apple hiermee de problemen met noise cancelling.

Eerdere problemen met noise cancelling

Een tijd terug bracht Apple ook al een firmware-update uit voor de AirPods Pro. Al snel bleek toen dat door deze update de kwaliteit van de ruisonderdrukking sterk verminderde. Apple trok de update toen snel weer in, maar op veel AirPods was de update al geïnstalleerd – en een weg terug was er niet.

Nu kun je dus de problematische software (2C54) – of de versie van daarvoor (2B588) updaten naar de nieuwste variant, 2D15. Apple geeft geen release-notes, dus het is niet helemaal duidelijk of het probleem met de noise cancelling hiermee daadwerkelijk verholpen is.

AirPods Pro firmware update

De update van de AirPods gebeurt automatisch. Het is zelfs niet helemaal duidelijk wanneer dat precies plaatsvindt. Je kunt het proces min of meer forceren door je AirPods in hun hoesje te doen en aan de stroom te hangen en dan het hoesje te openen. Hebben de AirPods verbinding met de iPhone, dan sluit je het hoesje weer. Daarna wordt de update binnengehaald.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Om te controleren welke firmware je AirPods hebben, doe je het volgende:

  • Zorg ervoor dat je AirPods verbonden zijn met je iPhone of iPad.
  • Open de app Instellingen.
  • Tik op ‘Algemeen>Info>AirPods’.
  • Bekijk het getal achter ‘Firmware-versie’.

De nieuwste variant is 2D15. Deze firmware is er overigens alleen voor de AirPods Pro, niet voor de andere AirPods-varianten.

Bron: MacRumors