Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Pro ruisonderdrukking werkt niet door firmware-update

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Nieuwe AirPods 2020 mei


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vorige maand een firmware-update uitgebracht voor de nieuwe AirPods Pro. Zonder nieuwe functies, maar met verbeteringen qua veiligheid en prestaties. Althans: dat was de bedoeling. Maar nu blijkt dat na de update noise cancelling in veel gevallen slechter werkt.

AirPods Pro: ruisonderdrukking werkt niet

Na de update werd er op de discussie-fora van Apple volop geklaagd over de verminderde ruisonderdrukking: gebruikers konden het effect bijna niet meer horen. Uit tests komt naar voren dat de noise cancelling inderdaad van beduidend mindere kwaliteit is. Tech-site rtings.com concludeert: ‘We hebben de AirPods Pro opnieuw getest en onze resultaten lieten een significante daling van de isolatieprestaties zien, met name in de bas-tonen. Vóór deze update was de actieve noise cancelling veel beter in staat om bijvoorbeeld sonore motorgeluiden in bussen en vliegtuigen te blokkeren.’

In andere opzichten zijn de AirPods door de update juist iets beter gaan presteren, maar ja: noise cancelling is nu nét de reden om voor de AirPods Pro te gaan. Het zegt waarschijnlijk genoeg dat Apple de betreffende update inmiddels heeft teruggetrokken zodat niet nog meer AirPods worden voorzien van de nieuwste firmware.

Welke firmware?

Misschien denk je: gelukkig, ik heb mijn AirPods helemaal niet geüpdatet. Het slechte nieuws is dat de AirPods automatisch worden bijgewerkt; dit gebeurt ongemerkt en je hoeft er helemaal niks voor te doen. Het kan dus zijn dat je tóch de firmware-versie hebt die je helemaal niet wilt hebben. Waarschijnlijk heb je dat dan ook al wel gemerkt. Je checkt zo welke firmware je hebt:


kooptip

Ga in de app Instellingen naar ‘Algemeen>Info’, scrol naar beneden naar AirPods Pro en je ziet de firmware-versie. Staat hier 2C54, dan heb je de problematische firmware – er worden overigens ook problemen gemeld met versie 2B588. Downgraden is helaas niet mogelijk: er zit niet anders op dan afwachten totdat Apple opnieuw met een firmware-update komt.

Bron: rtings.com