Terug naar Onderzoek: AirPods Pro bijna net zo goed als hoortoestellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Onderzoek: AirPods Pro bijna net zo goed als hoortoestellen

Door Koen van Ekeren17 november 2022 10:292 min. leestijd2

De AirPods Pro zijn niet alleen in staat om vervelende geluiden te dempen, maar kunnen je gehoor ook een upgrade geven. Ze helpen zelfs bijna net zo goed als medische hoortoestellen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

AirPods Pro als hoortoestellen

Het onderzoek is uitgevoerd in een veteranenziekenhuis in Tapei (Taiwan). Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de AirPods Pro bij een licht tot matig gehoorverlies ongeveer net zo goed werken als goedkope hoortoestellen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de studie vergeleken de onderzoekers de AirPods 2 en AirPods Pro met twee hoortoestellen: een geavanceerde (van zo’n 10.000 dollar) en een goedkoper model (circa 1500 dollar). In rustige omstandigheden helpen de AirPods Pro ongeveer net zo goed als het goedkopere toestel.

In een luide omgeving zoals een restaurant heb je meer aan een medisch hoortoestel. Alleen als het geluid van de zijkant komt doen de AirPods Pro het net zo goed als een gehoorapparaat. Komt het geluid van voor, dan heb je niets aan de AirPods. Dit kan te maken hebben met het algoritme of het spoor van de geluidsgolven.

‘AirPods zullen hoortoestellen nog niet vervangen, maar het is een goede manier voor mensen om te ervaren hoe de wereld eruit zou zien als ze wat hulp zouden krijgen’, tekent The Wall Street Journal op uit de mond van Yen-Fu Cheng, de co-auteur van de studie.

Functies voor een beter gehoor

Overigens heeft Apple de AirPods nooit in de markt gezet als hoortoestel. Wel hebben de oortjes enkele functies om mensen met gehoorverlies te helpen, zoals Live Luisteren. Daarmee gebruik je een iPhone of iPad om achtergrondgeluiden te dempen en een persoon beter te verstaan.

Ook introduceerde Apple in iOS 15 Gespreksversterking, een toegankelijkheidsfunctie waarbij de microfoon van de AirPods Pro het geluid van de spreker herkent en de stem versterkt, terwijl omgevingsgeluiden worden onderdrukt. En met de nieuwste AirPods Pro 2 kun je adaptieve transparantie gebruiken om harde geluiden om je heen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om op stemmen te focussen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John B.
Lezer
John B.

Hopelijk wordt dit doorontwikkeld en gaan de makers van hoortoestellen de samenwerking zoeken met de fabrikanten van bijvoorbeeld airpods. Dan gaat hopelijk eindelijk de kwaliteit van het geluid omhoog (van die hoortoestellen)!

Chris
Lezer
Chris

Ik hou niet van dat soort verkoopspraatjes. Al 10 jaar ben ik afhankelijk van hoorapparaatjes en kocht vorig jaar de “airpodspro” voortgaand op de (uitgebreide) specificatie’s… : wat een grote teleurstelling!