Terug naar Hebben de AirPods Max een geheime functie!?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hebben de AirPods Max een geheime functie!?

Door Laura Grootaarts20 januari 2021 11:572 min. leestijd0

Het blijkt heel gemakkelijk om de hoofdband van de nieuwe AirPods Max te verwijderen. Zó gemakkelijk, dat het bijna lijkt alsof Apple deze mogelijkheid bewust heeft ingebouwd. Krijgt de AirPods Max-koptelefoon straks verwisselbare hoofdbanden?

AirPpds Max hoofdband verwisselen

AirPods Max hoofdband verwisselen

Dat de AirPods Max verwisselbare oorkussens hebben, was al bekend. Apple gaat de oorkussens binnenkort los verkopen. De koptelefoon en de oorkussens zijn er in vijf kleuren en dat betekent dat je 25 verschillende kleurcombinaties kunt maken. Maar daar lijkt het dus niet bij te blijven, want ook de hoofdband blijkt verwisselbaar.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Reparatie-website iFixit ontdekte dat het relatief eenvoudig is om de hoofdband los te maken. Alles was je nodig hebt? Het simkaartverwijdertooltje dat bij iedere nieuwe iPhone zit, of gewoon een paperclip. Je moet de magnetische oorkussens verwijderen, de schelpen plat duwen en dan kun je de paperclip in een gaatje boven de speaker duwen. Dan komt de hoofdband los en kun je hem verwisselen.

Tóch een modulair ontwerp?

Voordat de AirPods Max verschenen, waren er speculaties over een modulair ontwerp. Dat betekent dat je onderdelen naar smaak kunt wisselen, net zoals de bandjes bij de Apple Watch. Toen de AirPods eenmaal in de winkels lagen, leek dat niet te kloppen. Maar de ontdekking van iFixit werpt toch een ander licht op de zaak.

Apple biedt op dit moment nog geen losse hoofdbanden aan, dus er valt nog niet zo heel veel te wisselen. Het zou ook kunnen dat dit systeem enkel is ingebouwd om het repareren van de koptelefoon gemakkelijk te maken. Voorlopig zeggen we daarom: don’t try this at home. We weten niet of het echt de bedoeling is om de AirPods uit elkaar te halen en wat het betekent voor je garantie. Wat ons betreft zijn de AirPods Max te duur om mee te experimenteren: bij Coolblue kosten ze momenteel € 629.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar