Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Krijgen jouw AirPods binnenkort een camera?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods camera

Apple werkt aan AirPods met daarin een camera, maar wat heb je daar precies aan? Wij leggen het uit.

Lees verder na de advertentie

AirPods met camera

Draagbare apparaten zijn helemaal hip. Slimme brillen, oortjes, horloges, ringen: er komt vanalles voorbij. Ook Apple zet er vol op in met de Apple Watch, AirPods, en sinds eerder dit jaar ook de Apple Vision Pro. En die trend zet nog wel even voort, als we Apple-analist Mark Gurman moeten geloven.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens Gurman werkt Apple namelijk aan een tweetal draagbare producten. De eerste daarvan is een slimme bril die enigszins overeenkomt met het model van Meta en Ray-Ban, met slimme audiofuncties, ingebouwde AI en een camera. Het tweede product waar Apple aan werkt is een stuk opmerkelijker: AirPods met een ge√Įntegreerde camera.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar waarom dan?

Nu zullen de meeste mensen zich direct afvragen wat je daar nou mee moet. Maar wij kunnen wel een paar nuttige toepassingen verzinnen. Wil je bijvoorbeeld tijdens het FaceTimen je handen vrij houden en laten zien wat je doet, dan kom je met een iPhone van een koude kermis thuis. Met een camera in je AirPods zou dit véél gemakkelijker zijn.

AirPods 4 noise cancelling

Ook zou je met zo’n camera handsfree iets kunnen laten zien aan een AI. De opdracht “H√© Siri, wat staat hier?” zou dan genoeg moeten zijn om bijvoorbeeld de menukaart te vertalen in een buitenlands restaurant. En een laatste handige toepassing zou zijn om de camera in te zetten als GoPro, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken.

Nog ver weg

Volgens Gurman zijn zowel het brilproject als de AirPods met camera nog in een vroege fase van ontwikkeling. Daarmee kan het gemakkelijk drie jaar of langer duren voordat we deze producten ooit gaan zien. Verwacht dus nog geen camera in de AirPods 4, die later dit jaar uitkomen, maar vestig je hoop op de AirPods 6!